4 tapaa suojata nenää ja keuhkoja talvella

  • AA0119_tropit_hengitys

Talvi-ilma saattaa kuivattaa hengityselimiä niin, että infektiot tarttuvat paremmin. Näin pidät huolta keuhkoistasi ja nenästäsi pakkasella.

Talviaika pistää herkät keuhkot ja ­nenän koville. Kuiva ilma, suuret lämpö­tilanvaihtelut sisä- ja ulkotilojen ­välillä, pakkanen sekä viima aiheuttavat hengityselinsairaille ja perusterveillekin ­herkästi limakalvojen kuivumista ja sen kautta infektioita. Näin suojaat itseäsi:

Peitä kasvot pakkasessa hengityslämmittimellä tai huivilla. Pyri hengittämään nenän kautta, sillä nenä lämmittää ja kosteuttaa ilmaa ennen kuin se menee keuhkoihin.

Vältä rasittavaa urheilua ­kovassa pakkasessa. Ethän silti lopeta liikuntaa: se tekee hyvää myös hengityselimille.

A-vitamiinitipoilla voi hoitaa ja ehkäistä nenän limakalvojen kuivumista. Löydät A-vitamiinitippoja ja -suihkeita apteekeista.

Kokeile nenänhuuhtelukannua. Se helpottaa nenän tukkoisuutta ja avaa hengitysteitä. Muistathan keittää ­veden ennen käyttöä puhtauden varmistamiseksi.

Lähteet: hengitysliitto.fi ja terveyskirjasto.fi.

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje