Voihan vitamiini!

nurtsilla, web

Olen 4-vuotiaan Ruusan mummo. Tai oikeammin fafu. Se tulee sanasta famu (farmor), joka kääntyi tytön suussa fafuksi. Minusta on oikein hauska olla fafu! Yritän olla tämän mainion nimen arvoinen. 

Meillä on Ruusan kanssa omat juttumme, joista yksi on se, että tyttö ei saa koskaan luonani karkkia. Ei edes jäätelöä. Ei siis koskaan. Tämä ei tietenkään ole tytön valinta, sillä lapsethan rakastavat makeaa! Ihmisellä on luontainen mieltymys makeaan, mutta myös oppimisella on suuri merkitys. Jos vauvoille ei anneta lainkaan makeutettuja juomia, he eivät myöhemminkään tavoittele makeita ruokia. 

Suomalainen syö toistuvasti sokeria tietämättään, koska sitä on melkein missä tahansa ruoassa makkarasta mehuihin. Kun tähän lisätään varsinaiset herkut, on syömämme päivittäinen sokerimäärä melkoinen. Lisätty sokeri on ihmisen elimistölle täysin tarpeetonta ja sillä on haitallisia terveysvaikutuksia. Kiinnitän itse huomiota sokerin saantiini, joten toimin samalla tavalla myös lapsenlapseni kanssa.   

minisun, web2

Mutta on meilläkin tytön kanssa herkkuhetkemme, sillä ovathan ne elämän pieniä iloja! Karkin sijaan Ruusa saa vitamiineja. Ei kuitenkaan mitä tahansa vitamiineja, vaan kivan muotoisia, suussa mukavalta tuntuvia ja maistuvia, juuri lapsille kehitettyjä Minisun-tuotteita. Ne on makeutettu mm. luontaisilla aromiaineilla ja ksylitolilla. Tyttö on näistä ihan täpinöissään! Eiväthän vitamiinit mitään karkkeja ole, joten niitä saa syödä vain yhden päivässä ja vain kun on fafun luona. Tyttö tietää ja hyväksyy sen. 

Otimme vitamiinijälkkärit käyttöön noin kaksi vuotta sitten Minisun Omega-3 Junior geelipalalla. Sehän on kylläkin rasvahappo, mutta sisältää myös D-vitamiinia. Keksin pienen leikin. Ruusa sai kertoa mitä piirroksia ja värejä tuotepakkauksessa on, miltä hedelmältä ja marjalta geelipala maistuu ja minkä värinen se on. Tyttö luetteli vastaukset topakasti ja minä tietty kiittelin, että ai että hän on terävä!

Seuraavaksi Ruusa sai nallenmuotoisen Minisun Junior C-vitamiinin. Kävimme samat alkuleikit läpi tässäkin tuotteessa. ”Myyntipuheenvuorojeni” jälkeen näistä kahdesta valmisteesta on tullut niin suosittuja, että tyttö muistaa varmasti pyytää niitä, jos meinaan vahingossa jättää ne väliin. Koska tuotteita saa vain yhden, tyttö pureskelee ja imeskelee ne hartaasti. 

Lasten Minisun-valikoima laajenee koko ajan. Nyt siihen on taas tullut kivoja uutuuksia, kuten nallenmuotoinen, pureskeltava pehmomonivitamiini. Luulenpa, että sekin kulkeutuu kotiapteekkiini. Ennen kaikkea on hauska nähdä, miten pitkään pärjään tytön kanssa pelkillä vitamiinimakupaloilla. Vai tuleeko siitä tapa, joka jatkuu aikuisuuteen asti.