Hakutermi: IDUN MInerals -mineraalimeikkisarja


Ollaan hyviä näin!

29.09.2019 • Kirjoittaja: Kaija-Kristiina Törmä

kuvituskuva,web,raj

Ilta-Sanomissa oli syyskuussa nuorten ulkonäköpaineisiin liittyvä Oon hyvä näin –teemaviikko, jossa asiaa käsiteltiin monesta eri näkökulmasta sekä verkossa, painetussa lehdessä että ISTV:n studiokeskustelussa. 

Iso peukku kamppikselle! Ilta-Sanomien kesällä toteuttaman kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista nuorista naisista nimittäin murehtii ulkonäköään jokaikinen päivä. Kaiken kaikkiaan ulkonäköään harmittelee enemmän tai vähemmän 96 prosenttia naisista. Nuorista miehistäkin 21 prosenttia miettii asiaa päivittäin. Kyselyyn vastasi yli 7 000 suomalaista alle 35-vuotiasta nuorta. 

Ulkonäköpaineista saa valaisevan käsityksen varsinkin nuorten naisten instagram-tileistä. Ne pursuavat erilaisilla filttereillä itsestä otettuja kuvia, joissa naiset saadaan näyttämään muovisilta Barbie-nukeilta. Hurjaa, että olen nähnyt äitienkin jakavan facebookissa näitä supersiloiteltuja kuvia tyttäristään! Luulisi tämän vain vahvistavan nuoren käsitystä, ettei kelpaa sellaisenaan.

idun-pinkki2

Ulkonäköpaineilla ei välttämättä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kaunis kolmekymppinen veljentyttärenikin näkee ongelmia ulkonäössään, samoin kaikki hänen laajaan ystäväpiiriinsä kuuluvat naiset. – Etkö sinä sitten nähnyt itsessäsi mitään korjattavaa nuorena? veljentyttäreni kysyi minulta. – Totta kai, ainahan naiset ovat miettineet ulkonäköään! Kasvoihini olin tyytyväinen, mutta muualla kehossani olisi mielestäni ollut vaikka mitä muutettavaa. Ei niistä silti mitään suoranaisia ongelmia syntynyt, vastasin.

Tilanne olisi voinut olla toinen, jos olisin elänyt nuorena some-aikaa. Sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää, mutta monesti olen kiitellyt, että sain silti kasvaa ilman sitä! Ilta-Sanomien kyselynkin mukaan suurin osa naisista nimesi somen syyksi ulkonäkömurheisiinsa, sillä siinä voi jatkuvasti verrata itseään toisiin. Mitä nuorten ulkonäköpaineille oikein voisi tehdä, sillä sosiaalinen media tuskin katoaa mihinkään? Valitettavasti onneen ei ole oikotietä. Ainoa tapa tulla onnelliseksi on hyväksyä itsensä, muut ja elämänsä sellaisena kuin se on. Helppoa se ei missään tapauksessa ole, mutta ihan varmasti mahdollista. 

Onneksi me naiset voimme sentään kohentaa itseämme meikkaamalla – jos haluamme! Ilta-Sanomien teemaviikonkaan viesti ei ollut se, että ulkonäöstään huolehtiminen olisi jotenkin pahasta. Itse en lähde yhtään mihinkään ilman huulipunaa! En edes kuntosalille. Ilman huulipunaa olen mielestäni väsyneen ja kurjan näköinen. 

Meikeissä pyrin nykyisin käyttämään mahdollisimman luonnonmukaisia vaihtoehtoja. Monissa apteekeissa on saatavilla ihana ruotsalainen IDUN Minerals –meikkisarja, joka pohjautuu hoitaviin ja suojaaviin mineraaleihin ilman turhia lisäaineita. Laajassa tuotevalikoimassa on kasvo-, huuli-, silmämeikkejä sekä kynsilakkoja. Lisäksi ne sopivat ihan kaikille ihotyypeille kuivasta rasvoittuvaan ja myös herkkäihoisille!