VIP-asiakkaita ovat kaikki

  • 0117_teema_mattiloukola

Rajamäen apteekki on kylän kohtaamispaikka, josta löytyy asiantunteva apu asiakkaiden monenlaisiin vaivoihin.

Tämän miehen tuntevat Rajamäellä kaikki. Matti Luokola on kunta-aktiivi, joka kampanjoi muun muassa paikallisen terveyskeskuksen säilyttämisen puolesta. Lopputulos: se ei pelkästään säilynyt, vaan tilalle nousee entistäkin ehompi.

– Sehän on kuntamme pienen apteekinkin etu. Muuten ihmiset asioisivat muualla lääkärikäyntien yhteydessä, Luokola juttelee.

Seitsemänkymmentä täyttäneen miehen taipale on ollut kivinenkin. Hänen vaimonsa menehtyi neljä vuotta sitten syöpään.

– Mutta onnekseni olen uusiorakastunut. Tapasin vanhan koulutoverini, se oli menoa!

Uusi elämäntilanne saa Luokolan myös pitämään terveydestään huolta. Hän on huomannut, että taitava farmaseutti osaa huomioida myös koriin tarttuneiden itsehoitolääkkeiden sopivuuden reseptilääkkeisiin. Se tosin vaatii sitä, että henkilökunta ja asiakas tulevat tutuiksi. Tuttuuteen liittyy myös yksi ennakkoluulottomampi lääkekokeilu viime vuosilta.

– Eturauhasen leikkaus on yleinen ikäisilläni, ja se tahtoo heikentää mieskuntoa. Lääkäri määräsi Viagraa, mutta olin unohtanut koko asian.

Apteekissa tuttu farmaseutti huomasi myös tämän unohtuneen reseptin.
Luokolan kysyttyä lisätietoa lääkkeestä tarkemmin farmaseutti vastasi, että ne ovat niitä huvittelulääkkeitä.

– Vastasin, että pistäs tänne, niin kokeillaan. Ei näitä asioita arastella kannata!

Myös terveisiin päiviin

0117_teema_suviselvinius

Urheilija ei tervettä päivää näe. Paitsi että voi nähdäkin.

– Treenasin onneksi sen verran järkevästi, ettei varsinaisia loukkaantumisia juuri sattunut aktiiviurallani, juoksija Suvi Selvenius sanoo.

Apteekki tuli kuitenkin hänellekin tutuksi myös urheilu-uran aikana. Määrällisesti hän arvelee ostaneensa apteekista eniten rakkolaastareita ja erilaisia vitamiinivalmisteita.

– Vaikka söisi miten terveellisesti, huipputason treenaus on todella kuluttavaa. Erityisesti rautavalmisteet ovat kestävyyslajeissa tärkeitä.

Selvenius (os. Myllymäki) saavutti SM-tason mitaleja 400–1500 metrin matkoilla: muun muassa viisi ulkoratojen Suomen mestaruutta 400 ja 800 metrillä. Nykyisin hän valmentaa junioreita ja pitää klinikoita juoksutekniikasta esimerkiksi yrityksille.

Suvi Selvenius vinkkaa aktiivisesti harjoittelevia hyödyntämään apteekkien valikoimia jo ennen kuin vaivat ilmaantuvat.

– Itselleni hyödyllisin apteekin tuote on ollut uudelleenkäytettävä kylmägeelipussi. Sillä on hyvä hoitaa kipeytyneitä lihaksia ja myös nopeuttaa palautumista.

Joskus urheilija tarvitsee myös hoitavia kipuvoiteita. Selveniuksen huulille nousee ensimmäisenä nimi Voltaren. Se ja muut vastaavat kipuvoiteet ovat oiva keino esimerkiksi tulehtuneen akillesjänteen hoitamiseen. Perinteinen urheilijoiden niksi akillesjänteen tehohoitamiseen on emulsiokipuvoiteen levittäminen iholle ja tuorekelmun paneminen voiteen päälle vaikkapa yöksi.

Lue lisää:

Jokainen asiakas on VIP-asiakas

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje