Vältä flunssa − tai ainakin lyhennä sen kestoa

  • AA0619_teema3

Voit pitää itse huolta vastustuskyvystäsi. Jos flunssa iskee, hyödynnä nämä apteekin neuvot nopeampaan toipumiseen.

Vastustuskyvystä voi pitää huolta nukkumalla kunnon yöunet, syömällä ravintosuositusten mukaan ja liikkumalla säännöllisesti. Onko lisäravinteista apua?

− Jos perusterve ihminen syö monipuolisesti ja terveellisesti, niin ruoasta saa kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet, Koivu Apteekin proviisori Marja Törnävä sanoo.

− Mutta jos on terveysongelmia, urheilee runsaasti tai on jokin vaativa elämäntilanne, esimerkiksi stressiä, jolloin elimistö kuluttaa ravintoaineita nopeammin, voi tulla lisäravinteiden tarve. Varsinkin pitkään jatkuneessa stressissä esimerkiksi B-vitamiinin ja magnesiumin tarve lisääntyy, Marja kertoo.

− Pimeän ja kylmän tullen monille maistuu herkut, sokeri ja valkoinen vehnä. Silloin ruokavaliosta ei ehkä enää saakaan kaikkia tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita.

D-vitamiini on jokaiselle suomalaiselle tärkeä ja sitä suositellaan otettavaksi purkista ympäri vuoden. Marja kehottaa myös harkitsemaan D-vitamiinitason mittausta, jotta tietäisit oman d-vitamiinin tarpeesi. Mittauksia tehdään yksityisillä lääkäriasemilla. Juttele apteekissa farmaseutin kanssa, mitkä lisäravinteet olisivat sinulle hyödyllisiä.

− Flunssa-aikaan on kaikkein tärkeintä muistaa pestä käsiä, Marja muistuttaa.

Jos flunssa kuitenkin iskee, Marja kehottaa toimimaan ripeästi, vähintään 24 tunnin kuluessa oireiden ilmaantumisesta.

− C-vitamiinilla ja sinkillä voit lyhentää flunssan kestoa. Ota C-vitamiinia kolmen päivän ajan kolme grammaa päivässä 500 mg kerrallaan. Lisäksi käytä sinkkisuihketta tai -imeskelytabletteja ohjeen mukaan. Muista juoda paljon vettä ja levätä, Marja neuvoo.

AA0619_teema3

Kuvateksti: Osteopaatti Janne Hovi tuli täydentämään vitamiinivarastojaan. Hänelle vitamiinit ja hivenaineet ovat jo työnkin puolesta tuttuja, mutta hän täydentää tietojaan Marjan kanssa.

Lue lisää:

Lue, millainen on apteekin päivä! Vietimme päivän Koivu Apteekissa.

Huolehdi talvi-ihosta oikein

Uusimmat


Melatoniini_banneri_joulukuu

Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje