Työ on samalla elämäntapa

tropit_kiertoon_aarnikko

Lue, mistä asioista ekoyrittäjä Piri Aarnikon hyvän olon resepti koostuu.

1. Luomukasvisruoka

”Kasvissyönnissä on minulle kyse eettisestä valinnasta. Minusta tuli kasvissyöjä alun perin siksi, että koin eläinten tehotuotannon olevan jotain sellaista, mitä en pysty arvostamaan. Minulla on kotitalousopettajan tausta, ja olen sitä mieltä, että jos kasviksia osaa käyttää monipuolisesti, kasvisruokavalio on hyvin terveellinen valinta. Se tuo itselleni hyvinvointia. Yrityksemme kautta voin jakaa tätä hyvinvointia muille.”

2. Jooga

”Olen harrastanut joogaa aktiivisesti 8 vuotta ja opettanut sitä 6–7 vuotta. Jooga antaa voimaa ja auttaa jaksamaan kiireisiä päiviä. Sen lisäksi että jooga merkitsee minulle nykyään työtä, se on myös elämäntapa – ihan samalla tavalla kuin kasvissyöntikin.” 

3. Harrastukset

”Vastapainona työlle harrastan kesäisin puutarhanhoitoa ja talvisin maalaamista. Olen maalannut Vedic Art -tekniikalla 9 vuotta. Se on luova tapa maalata: siinä kuvia ei tehdä ulkoapäin, esimerkiksi maalata maisemia, vaan sisältäpäin tietyn menetelmän avulla. Kesällä painopiste siirtyy ulos, puutarhaan. Minulla ei ole varsinaista hyötypuutarhaa, mutta iso yrttitarha, josta voi napsia yrttejä suoraan ruokapöytään. Tärkeintä puutarhassa on kuitenkin viihtyminen: on mukavaa, että pihalla on kaunista.”

Piri Aarnikon tropit halusi kuulla Apoteekki-lehden Minun troppini -juttusarjaan haastateltu Niina Hietalahti. Lue Niinan haastattelu.

piri_aarnikko

Piri Aarnikko

  • Porvoolainen kotitalousopettaja, ekoyrittäjä ja jooga- ja meditaatio-opettaja.
  • Perusti viiden muun yrittäjän kanssa vuonna 2009 Porvooseen ekologisen hyvän olon talon, Fredrikan Lähteen.
  • Fredrikan Lähteen yhteydessä toimii jooga- ja meditaatiokeskus Gaia.

 

Uusimmat


Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje