Taistelija matkalla kohti paralympia-kultaa

  • Marjaana Heikkinen

Marjaana Heikkinen palasi vammautumisensa jälkeen tutun harrastuksen, keihäänheiton pariin. Keihäs lentää nyt "väärällä" kädellä.

Jääräpäinen, periksiantamaton, jopa uhmakas. Sellainen Marjaana Heikkinen, 47, oli jo lapsena. Taistelijan ominaisuuksille tuli entistä enemmän käyttöä, kun hän vammautui vuonna 2008 ja joutui pyörätuoliin. Vain neljä vuotta myöhemmin Lontoon paralympialaisissa Marjaana voitti keihäänheitossa pronssia ja oli kuulassa neljäs.

Marjaana vammautui niskaleikkauksen komplikaation takia. Vaihtoehtoja ei leikkaukselle ollut, pullistuma oli niin paha. Siksi Marjaana ei jossittele, vaikka vammautuminen veikin ensin kuukausiksi syvään masennukseen.

– Tajusin, miten paljon elämässä menetin, esimerkiksi diakonissa-sairaanhoitajan työni.

Menetysten tilalle on tullut paljon uutta. Urheilu-ura on kierrättänyt Kuopiossa asuvaa Marjaanaa ympäri maailmaa.

– Kuntoutuksessa jumpparit hoksasivat ehdottaa minulle keihäänheittoa. Olin harrastanut sitä nuorena ja kaivoin vanhan Apolloni naftaliinista.

Sisua Marjaanassa riittää, sillä ennen vahvempi vasen puoli kehosta ei vammautumisen jälkeen enää toiminut kunnolla, ja hän joutui sen vuoksi opettelemaan oikeakätiseksi. Silti jo harjoitteluheitot olivat maailmanluokan tuloksia, ja kesällä 2009 Marjaana pääsi osallistumaan jo Pihtiputaalla keihäskarnevaaleihinkin. Nyt Marjaana aikoo heittää ”väärällä” kädellä olympiakultaa.

– Nälkä on kasvanut syödessä. Tavoitteenani on kultamitali niin tämän vuoden MM-kisoissa kuin Rion paralympialaisissakin, Marjaana Heikkinen kertoo.

 

Avainapteekeilla ja Marjaana Heikkisellä on yhteistyösopimus, jolla Avainapteekit tukee Marjaanaa matkalla Rion vuoden 2016 paralympialaisiin. Avainapteekit  tukee myös keihäänheittäjä Antti Ruuskasta; hän tähtää Rion olympialaisiin. Avainapteekit jatkaa myös suomalaisten omaishoitajien tukemista.

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje