Mene metsään!

  • AA0518_metsa2_mia

Metsässä riittää tekemistä: se kutsuu liikkumaan, oleskelemaan ja keräämään syötävää.

Jokamiehenoikeudet tutuksi

Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan sitä, että jokaisella on oikeus oleilla luonnossa riippumatta siitä, kuka alueen omistaa. Suomen metsissä saa jokamiehenoikeuksien perusteella liikkua, oleskella ja tilapäisesti yöpyä. Lisäksi saa poimia marjoja, sieniä ja rauhoittamattomia kasveja. Myös veneily, uiminen ja jäällä liikkuminen kuuluvat jokamiehenoikeuksiin. Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua joitakin vesistöjä lukuun ottamatta. Luonnonsuojelualueet ovat jokamiehenoikeuksien kannalta poikkeus: niillä liikkumista saatetaan rajoittaa luonnonsuojelulain nojalla.

Syötävää luonnosta

Metsät pursuilevat syötävää eri vuodenaikoina: riistaa, kalaa, sieniä, marjoja ja luonnonkasveja, myös versoja, lehtiä, juurakoita ja kukkia. Poimi ja keräile vain sellaisia kasveja ja sieniä, jotka varmuudella tunnistat ja tiedät turvallisiksi syödä. Rauhoitettuja kasveja ei saa poimia ollenkaan. Luonnonsuojelualueilla kaikkien kasvien poimiminen on kielletty.

Vinkki: Ota retkelle kasvikirja kasvien tunnistamisen avuksi – se on myös hyvä lahjaidea kenelle tahansa metsästä innostuneelle!

Liiku metsässä

Metsä kutsuu liikkumaan: kokeile polkujuoksua, suunnistusta, lumikenkäilyä tai maastopyöräilyä. Geokätköily on koko perheelle sopiva ulkoiluharrastus. Metsä tarjoaa kaikille aisteille, hengityselimistölle, lihaksille ja tasapainoelimille monipuolisen ja vaihtelevan ympäristön.

Lue lisää:

Minun metsäni

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje