Katariina Kaitue: nämä ovat kauneusrutiinini

  • AA0618_tropit_Kaitue

Kun näyttelijä Katariina Kaitue lopetti tupakoinnin, hänen ihonsa alkoi hehkua. Nämä asiat hän on oppinut ihonhoidosta ammattilaisilta.

Näyttelijä Katariina Kaituen kauniin ihon takana ovat tupakoinnin lopettaminen, kunnollisen aurinkosuojakertoimen käyttö sekä ammattilaisten vinkeistä vaarin ottaminen. Vielä viitisentoista vuotta sitten hänen ihonsa oli harmahtava ja sen huokoset olivat suurentuneet. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen iho alkoi hehkua terveen värisenä ja sen huokoset pienentyivät.

– Tupakointi oli tyhmä tapa, joka oli jäänyt minulle nuoruudesta. Se oli hyvin 1980-lukulaista, eikä siinä ollut mitään hyvää.

Näyttelijän työ määrittelee Kaituen arkea ja myös ihonhoitoa. Teatterissa päivät jakautuvat kahteen osaan: aamupäivällä on harjoitukset, illalla joko toiset treenit tai esitys. Siinä välissä ehtii kotiin laittamaan ruokaa ja ulkoiluttamaan koiraa.
Kaitue viihtyy vapaa-ajallaan ilman meikkipohjaa ja käyttää ainoastaan ripsiväriä ja huulipunaa. Näin hänen ihonsa saa välillä olla rauhassa, mikä on tarpeen, sillä sille levitetään vahva maski jopa kuudesti viikossa.

– Teatterimaski näyttää läheltä roisilta, sillä sen on tarkoitus näkyä katsomon viimeiselle penkkiriville asti, Katariina kuvailee. 

Maskin pitää kestää näytöksen läpi, ja teatterin lämpimät lamput saavat sen jämähtämään kiinni ihoon. 

Maskin tekee meikkaaja, mutta sen puhdistaminen jää näyttelijän harteille – eikä se ole aina yksinkertaista. Pohjustuksen saa pois erityisillä kasvopyyhkeillä, mutta silmämeikin poistaminen voi olla vaikeaa. Katariina Kaitue kaipaakin puhdistusainetta, jolla mustan värin ja ripsiliiman saisi helposti poistettua. 

– Joskus olen istunut junassa ja huomannut muiden matkustajien tuijottavan. Sitten olen tajunnut pyyhkineeni teatterimeikin pois suurpiirteisesti, jolloin otsaan on jäänyt maskia, hän sanoo ja nauraa.

Rypyt eivät häiritse minua

Teatterimeikki ja sen poistaminen kuivattavat ihoa. Siksi ihon kosteuttaminen on Kaituelle erityisen tärkeää. Hän käyttää kosteusvoidetta, jonka koostumus on kermainen. Aamuisin hän pyyhkäisee kasvot kasvovedellä, iltaisin ihon puhdistamisen jälkeen ovat vuorossa seerumi ja yövoide.

– Yöllä iho saa levätä, ja haluan siksi satsata yövoiteisiin. 

51-vuotias näyttelijä käyttää kyllä anti-ageing-voiteita, mutta rypyt ja juonteet eivät häiritse häntä. Ne ovat osoitus eletystä elämästä.

– Tässä ammatissa ulkonäköön suhtautuminen on rentoa. Se on työväline, jota muunnellaan eri rooleja varten.

Näyttelijän työn fyysisyyden ja raskauden vuoksi hyvinvoinnista pitää huolehtia monin tavoin. Kaitue harrastaa monipuolisesti liikuntaa, syö aamiaiseksi kaurapuuroa ja ruisleipää ja juo päivittäin paljon vettä. Hän uskoo, että runsas vedenjuonti osaltaan kaunistaa ihoa.

Aurinkosuoja on tärkeä myös talvella

Katariina Kaituen ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet vuosien varrella. Nuorempana rutiineja ei juuri ollut, ja nukkumaan tuli usein mentyä jopa meikit kasvoilla. Nykyisin pitäisi tapahtua jotain hyvin erikoista, että hän unohtaisi puhdistaa kasvonsa illalla.

Hän päivettyy helposti, ja aurinko tuo kasvoille myös pisamia. Auringon rakastaja suojaa ihonsa huolellisesti.

– Olen veneretkellä polttanut ihoni pari kertaa ihan kunnolla. Tuulessa vesillä ei aina huomaa, kuinka polttava aurinko on.

Nykyisin Kaitue käyttää kesäisin aurinkosuojatuotteita, joiden suojakerroin on vähintään 30, usein 50. Talvisin hän levittää aurinkovoiteen lähtiessään hiihtoretkille tai jäälle ulkoilemaan. Kasvot ja käsivarret hän muistaa aina suojata, mutta kaula ja dekoltee toisinaan unohtuvat.

– Dekolteeseeni tulee auringosta epämääräisen muotoinen pigmenttiläiskä. Se minun pitäisi muistaa suojata paremmin.

Kysy neuvoa meikkaajalta

Näyttelijänä Kaitue on etuoikeutetussa asemassa, koska hän voi kysyä ihonhoito- ja meikkivinkkejä suoraan ammattimeikkaa­jilta. Kirkkaanpunaisen huulipunansa hän on löytänyt meikkitaiteilijan vinkin avulla, samoin juuri itselleen sopivan kevyen meikkivoiteen.

Taitava meikkaaja osaa korostaa meikattavan ulkonäön vahvimpia puolia.

– Ulkonäköasioissakin ihminen kangistuu helposti kaavoihinsa ja pelaa varman päälle. Joskus omat parhaat puolet löytyvät ulkopuolisen avulla.

Kaitue kehottaa kysymään neuvoa ammattilaiselta. Meikkaaja kun osaa kertoa, miten pienillä kikoilla saa kasvot nousemaan hyvin esiin ja ilmeen piristymään. Esimerkiksi pikkujoulukautena meikattavana käyminen ja meikkivinkkien saaminen voisikin olla hyvä satsaus ja piristävää kenelle vain.

– Siitä saattaa olla iloa pidemmäksi ajaksi kuin uudesta vaatteesta.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje