Huolehdi talvi-ihosta oikein

  • AA0619_teema4

Muista vaihtaa talveksi kosteuttavammat ihonhoitotuotteet. Joko olet kokeillut talvi-ihon hoidossa mineraalivettä?

Kun ulkona on kylmä ja sisällä lämmin, alkaa iho kuivua. Lämpötilanvaihtelut ovat rasittavia etenkin atoopikoille.

− Tällöin kannattaa juoda paljon vettä ja kosteuttaa ihoa tehokkaammin. Jos olet käyttänyt kesällä kevyempää voidetta, vaihda se nyt tuhdimpaan. Puhdistusgeeli kannattaa vaihtaa hellävaraisempaan emulsioon. Jos käytät rasvaisen ihon tuotteita, vaihda ne tehokkaasti kosteuttaviin tuotteisiin, kosmetologi Tiina Gahmberg vinkkaa.

Tammikuussa lämpötilan vaihtelut ovat suurimmillaan ja iho saattaa paitsi kuivaa, myös kutista ja olla ärtynyt.

− Vaihda vartalon pesunesteet kosteuttaviksi, mielellään öljypohjaisiksi. Ulkoillessasi suojaa kasvosi ulkoiluvoiteilla. Monilla kuivaa myös päänahka, joten shampoo kannattaa vaihtaa kosteuttavaan ja tarvittaessa ottaa käyttöön päänahkaan jätettävä hoitoneste. Myös huulet, kädet ja jalat tarvitsevat usein tehokosteutusta.

Jos iho näyttää siltä, että se tarvitsee lääkevoiteita, juttele farmaseutin kanssa. Tarvittaessa hän ohjaa lääkärin puheille.

− Lisäkosteutta kuivalle iholle antaa myös mineraalivesi. Kasvoille tai vaikka käsille suihkautettava vesi rauhoittaa ja poistaa kutinaa. Siitä voi myös löytyä apua, jos kosteusvoiteet kirvelevät. Suihkauta vettä alle ja levitä voide vasta sitten, Tiina neuvoo.

AA0619_teema4

Kuvateksti: Hanna Tiitola on tullut varta vasten hakemaan kosmetologi Tiina Gahmbergilta kosmetiikkamerkkiä RVB LAB. ”Saan yhdellä vierailulla kaiken kerralla kosmetiikasta vitamiineihin ja lääkkeisiin ja kaikkiin kysymyksiini vastauksen. Ja jos joku ei toimikaan, niin voi tulla takaisin ja kysyä, että mitä voisin muuttaa, Hanna kiittelee.

Lue lisää:

Lue, millainen on apteekin päivä! Vietimme päivän Koivu Apteekissa.

Vältä flunssa − tai ainakin lyhennä sen kestoa

Uusimmat


Melatoniini_banneri_joulukuu

Uusi Avainapteekit-lehti on ilmestynyt!
Hae omasi lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 


Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje