Apteekkari esittäytyy: Tuija Myllymäki ystävystyi muistisairaan kanssa

  • apteekkari_tuija_myllymäki

Sastamalan apteekkarin mielestä vapaaehtoistyö antaan enemmän kuin ottaa.

Sastamalan apteekin apteekkari Tuija Myllymäki:
"Kolme vuotta sitten havahduin siihen, että elämäni oli jotenkin tyhjää, kun lapset olivat muuttaneet omilleen. Silloin tyttäreni ehdotti, että entä jos hankkisit itsellesi jonkun harrastuksen. Yllytettynä selasin paikallislehteä ja silmiini osui ilmoitus, jossa Pirkanmaan Muistiyhdistys haki tukihenkilöitä muistisairaille. Pääsin perehdytyskurssille ja kurssin jälkeen sain oman tuettavan. Nykyinen tuettavani on pirteä 79-vuotias Aino

Me tapaamme pari kertaa kuussa ulkoilun, kahvittelun tai pelkästään muistelun merkeissä.

Joskus vien häntä lähiympäristöön ulkoilemaan. Kävelemme ja tarkkailemme luonnon muutoksia vuodenaikojen mukaan. Meillä riittää aina puhuttavaa. Aiheet voivat liittyä arkisiin päivän tapahtumiin, läheisiin tai muistoihin. Olemme molemmat maaseudulta kotoisin ja sillä tavalla meillä on lapsuudessamme paljon yhteistä muisteltavaa.

Vapaaehtoistyö sopii minulle, koska en ole kerhoihminen mutta en osaa olla joutenkaan. Työpäivän jälkeinen väsymys häviää välittömästi, kun istahdan Ainon kanssa kahvittelemaan. Käyntini jälkeen olen aina hyvällä mielellä. Hän on niin sydämellinen ihminen ja hänestä huokuu elämänkokemuksen tuoma viisaus. Saan hänestä paljon voimaa omaan jaksamiseeni.

Aino on kertonut, miten surullista on kun niin monet hänen ikäisensä vanhat ystävät ovat nukkuneet pois. Toivon, että tämä meidän todelliseksi ystävyydeksi kasvanut tuttavuutemme antaa lohtua myös hänelle. Joskus tuntuu, että saan vapaaehtoistyöstä enemmän kuin osaan antaa. Tapaamiset antavat paljon myös apteekkarin työhöni. Olen nykyään tavallaan vihkiytynyt tai erikoistunut muistisairauksille. Kun kohtaan apteekissa muistisairaita tai muistisairaiden läheisiä, voin samastua paremmin heidän tilanteeseensa.

Toisinaan otan koirani Väiskin mukaan tapaamisiimme. Aino on enemmän kissaihminen ja muistelemme usein hänen lapsuutensa Mikko-kissaa.

Vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa."

Lue lisää:
Apteekkari esittäytyy: Kajakki vie Leena Melartinin ulkomerelle
Päivä apteekissa: Kurkistus Puijonlaakson apteekkiin
Apteekkari esittäytyy: Himomökkeilevä Anne Hietala