Apteekkari esittäytyy – himomökkeilijä Anne Hietala

  • apteekkari-esittäytyy

Apteekkarin rakkain paikka on lapsuudenmökki Iitin järven rannalla.

KUKA? Anne Hietala

MISSÄ? Käpylän apteekki, Helsinki

“Isovanhempani rakensivat 1960-luvulla mökin Iittiin järven rannalle. Mökki ympäristöineen oli huonossa kunnossa sen päätyessä minulle ja veljenpojilleni. Kuusi vuotta sitten Huvila ja huussi -ohjelma uudisti mökkipihaa, ja inspiroiduin jatkamaan projektia itsekseni. Kaadoin mökistä väliseinät ja kunnostin aittaan ja saunaan vierashuoneet. Pihalle on noussut kesäkeittiö, pergola, palju, lasten kiipeilyteline ja paljon kaikkea hauskaa, kuten ulkohuussin liikennevalot. Voi sanoa, että homma on hiukan karannut käsistä. Talouteeni ei kuulu muita, joten isommat projektit hoituvat talkoilla ja paikallisten ammattilaisten avustuksella. Kun tarvitsen vaikka kivituhkaa, kuorma ja mies ovat pihassa samana päivänä.

apteekkari-anne-hietala

Levottomalle luonteelleni sopii jatkuva puuhastelu. Mökkiviikonloppu käynnistyy tarkastuskierroksella, ja ohjelma rakentuu puutteiden ja kunnostustarpeiden pohjalta. Lauantaiaamuna lähden kylätorille ja ruokakauppaan. Palattuani alan lämmittää paljua, se kestää tunteja. Luonani käy kesäisin noin sata ystävää ja sukulaista. Vieraat osallistuvat usein kunnostustöihin, joiden päälle paljuillaan ja saunotaan. Kesäkeittiössä savustuvat kalat ja paistuvat pizzat. Illalla pelataan korttia ja maistellaan viinejä.

Ajan mökille alkukeväästä loppusyksyyn joka perjantai kaksi tuntia. Yrittäjänä en voi pitää viikkoa pitempiä lomia. Mökkeily antaa valtavasti energiaa, kun voin nähdä omien käsieni jäljet ja tunnen fyysisen työn rasituksen hyvällä tavalla kehossani. Liitän mökkiin lapsuuskesien muistot. Siksi olen halunnut säilyttää sen.”

Lue myös:
Rajamäen apteekissa kaikki ovat VIP-asiakkaita

Uusimmat


Hae uusin Avainapteekit-lehti
lähimmästä Avainapteekista
tai lue digiversio täältä.

 

 

Kasihuuhde_aqualan_avainapteekit_banneri

Lue bloggaajamme Kaijan blogia.

Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje