Katso uudet D-vitamiinin käyttösuositukset!

d-vitamiini_kayttosuositukset_artikkeli

D-vitamiinin käytölle on annettu uudet suositukset. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja Suomen Lastenlääkäriyhdistyksen suositukset koskevat alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria sekä raskaana olevia ja imettäviä äitejä.

Uuden suosituksen mukaan D-vitamiinivalmisteita tulisi käyttää ympäri vuoden, kun aiemmin valmisteita on suositeltu käytettäväksi vain talviaikaan. D-vitamiinivalmistetta valitessa kannattaa suosia D3-vitamiinia sisältäviä tuotteita, sillä D3 on teholtaan parempi kuin D2-vitamiini.

Kaikille alle 2-vuotiaille D-vitamiinia suositellaan annettavaksi 10 mikrogrammaa vuorokaudessa kaksiviikkoisesta alkaen.

2-18-vuotiaiden tulisi saada D-vitamiinivalmisteista 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia vuorokaudessa. Jos lapsi tai nuori kuitenkin käyttää runsaasti vitaminoituja maitovalmisteita, joissa on 2 mikrogrammaa D-vitamiinia 100 millilitrassa, D-vitamiinia saattaa kertyä liikaa. Tavallisten vitaminoitujen maitovalmisteiden kanssa riskiä ei suosituksen mukaan kuitenkaan ole.

Raskaana oleville ja imettäville suositellaan 10 mikrogrammaa D-vitamiinia sisältävää valmistetta vuorokaudessa.

Lisätietoa aiheesta muualla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, tiedote D-vitamiinisuosituksista 

Terveyskirjasto, Duodecim: D-vitamiini 

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje