Vauvan ilmavaivat: ehkäisy ja hoito

  • apteekin hyllyltä

Miten vauvan ilmavaivoja voisi ehkäistä ja hoitaa?

Useimmat vauvat kärsivät ilmavaivoista, jotkut vielä ikävämmästä koliikista, jolloin lapsen vatsa pömpöttää ja tuntuu kovalta ja lapsi on itkuinen varsinkin iltaisin.

Vauvan kaasun muodostusta kannattaa yrittää vähentää mahdollisimman tehokkaasti. Vauvaa tulee syöttää mahdollisimman pystyssä asennossa ja röyhtäyttää usein syötön välissä ja sen jälkeen. Imettävän äidin kannattaa vähentää sipulin, kaalin, ruisleivän, paprikan, herneiden, papujen sekä kahvin nauttimista, sillä ne voivat aiheuttaa vauvalle ilmavaivoja.

Vauvan keinuttelu ja liikuttelu helpottaa usein ilmaa poistumista vatsasta. Jos tämä ei auta, voi kokeilla lapsen asettamista omaan vuoteeseen vatsalleen, jolloin vauva joskus rauhoittaa itse itsensä. Jos itku jatkuu yli 15 minuuttia, voi jälleen kokeilla tuudittamista ja sylihoitoa.
Kannattaa muistaa, että vauvan itku ei aina johdu nälästä eikä häntä tule syöttää joka kerta, kun hän itkee. Vatsan tyhjeneminen kestää pari tuntia, ja liian tiheät syötöt vain pahentavat tilannetta.

Apteekista voi ostaa suoliston kaasukuplia pienentävää lääkettä. Saatavana on myös maitohappobakteerivalmisteita, jotka tukevat suolistoa suojaavan bakteerikannan muodostumista. Säännöllisessä käytössä ne helpottavat oireita ja lyhentävät niiden kestoa.

Täsmätuote

  • Rela-tipat 10 ml, 21,80 e (2180 e/l)
    H_Rela_Tipat_D3_pakkaus_CMYK_300dpi

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje