Sinkistä voi olla apua flunssaan

  • apteekin hyllyltä

Miten sinkistä saa parhaan hyödyn irti flunssan hoidossa? 

Flunssa on ihmiskunnan yleisin sairaus. Sen aiheuttajaviruksia tai niiden serotyyppejä tunnetaan yli kaksi sataa. Niistä yleisin on rinovirus, jonka serotyyppejä tunnetaan yli sata.

Flunssaan sairastunut toivoo lievitystä oireisiin sekä mahdollisimman nopeaa toipumista. Tulehduskipulääkkeet ja parasetamoli lievittävät oireita niin aikuisilla kuin lapsillakin vähentäen kipua ja alentaen kuumetta.

Ota sinkkiä ajoissa

Viime aikoina on tutkittu sinkin vaikutusta flunssan kestoon ja oireisiin, sillä sinkin tiedetään estävän rinovirusten kasvua koeputkessa. Jotta sinkin käytöstä olisi hyötyä flunssan lievitykseen, on syytä huomioida kaksi tärkeää asiaa: sitä pitää ottaa riittävän suuri annos ja käyttö on aloitettava flunssan varhaisessa vaiheessa.

Sinkki lievittää flunssan oireita ja lyhentää sen kestoa, kunhan hoito alkaa sairastumispäivänä eli 24 tunnin sisällä oireiden alkamisesta. Tärkeää on myös, että annos on riittävä. Tutkimusten mukaan annoksen on oltava vähintään 80 mg vuorokaudessa. Tehokkainta lienee sinkin annostelu niin, että sinkki vapautuu jo nielussa. Näin käy, jos ottaa sinkkiä imeskelytabletteina tai suihkeena.

Flunssan hoitoa ajatellen sinkkivalmistekin kannattaa hankkia kotiin jo valmiiksi, jotta voi aloittaa sen käytön heti oireiden alkaessa. Sinkkivalmisteen käyttöä kannattaa jatkaa niin kauan kuin flunssa jatkuu, tavallisimmin noin viikon ajan.

Täsmätuote:

  • FluAcute Zinc+ 20 ml, 20,60 e (1030 e/l)

Lue lisää:

Sinkki edistää yleistä vastustuskykyä

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje