Päiväkoti-ikäisen lapsen ummetuksen hoito

  • apteekin hyllyltä

Miten päiväkoti-ikäisen lapsen ummetusta voisi ehkäistä ja hoitaa?

Vatsan toiminta on erittäin yksilöllistä. Lasten ulostamistiheys voi vaihdella paljon: merkittävintä on se, että lapsen vointi on hyvä ja kasvu normaalia. Lasten kohdalla voi puhua ummetuksesta, jos uloste tulee harvemmin kuin joka kolmas päivä tai ulosteet ovat suuria ja kovia tai esiintyy ohivuotoripulia tai ulostaminen kestää pitkään ja on lapselle kivuliasta.

Ummetuksen hoito perustuu kuitupitoiselle ruokavaliolle, riittävälle nesteen nauttimiselle, riittävälle liikunnalle ja säännölliseen ulostamisrytmiin. Lapsi kannattaa ohjata vessaan aina esimerkiksi ruokailujen jälkeen. Vessassa käymisen pitäisi olla mukava asia, ja silloin kun vatsa toimii huonosti, siitä ei saa tehdä ”liian suurta” asiaa.

Jos lääkkeetön hoito ei riitä, lapsen ummetusta voidaan hoitaa esimerkiksi makrogolilla. Makrogoli imee itseensä nestettä ja kuljettaa sen suoleen, minkä seurauksena uloste pehmentyy ja suoli alkaa toimia.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje