Näärännäppy, lääkäriin vai ei?

  • apteekin hyllyltä

Mikä näärännäppy on? Pitääkö sen vuoksi mennä lääkäriin?

Näärännäpyksi kutsutaan silmäluomen tukkeutunutta ja tulehtunutta talirauhasta, joka oireilee luomessa punoittavana ja turvonneena. Näppy on usein kosketusarka ja aristaa etenkin silmää räpäyttäessä. Bakteeritulehdus saattaa myös märkiä ja levitä koko luomen alueelle.

Voimakkaasti oireilevaa näärännäppyä on syytä käydä näyttämässä lääkärille, joka tarvittaessa määrää paikallisen antibioottitipan tai -voiteen.

Jos näppy ei merkittävästi oireile tai häiritse, sen paranemista voi nopeuttaa itsehoidolla lämmön ja silmäpyyhkeiden avulla. Apteekista ilman reseptiä saatavia steriilejä silmäpyyhkeitä voi hyödyntää sekä ulko- että sisäluomen pyyhkimiseen. Lämpöhoitona toimii esimerkiksi lämpimään veteen kastettu pyyhe. Näärännäpyn puristelua ja turhaa tutkiskelua on syytä välttää, jotta bakteerit eivät pääse leviämään ja aiheuttamaan silmätulehdusta.

Vaivaa ei varsinaisesti voi ennaltaehkäistä, mutta silmien kosteustasapainosta ja hygieniasta huolehtiminen ylläpitävät silmien terveyttä.

Täsmätuote:

  • Blephaclean, 20 kpl, 10,85 e 
    Blephaclean

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje