Miten hoidan kuivaa päänahkaani?

  • apteekin hyllyltä

Miten saisin hoidettua kuivaa päänahkaani? Hiuksia pestessä se tuntuu aralta ja pesun jälkeen se on selvästi kuivan tuntuinen.

Kuivan päänahan taustalla on usein liian voimakkaiden hiustuotteiden käyttö. Ne muuttavat hiuspohjan luonnollista tasapainoa.

Myös kuiva talvi-ilma ja hiusten toistuva lämpökäsittely kuivattavat herkkää hiuspohjaa. Päänahan arkuus, punoitus ja pistely voivat olla merkkejä kemikaaliallergiasta.

Jos pesee hiuksiaan usein, on hoitotuotteiden valinnassa oltava tarkkana. Shampooksi kannattaa valita mieto, kosteuttava ja rauhoittava tuote, joka sopii nimenomaan päivittäiseen käyttöön. Kuivakalle päänahalle saa apua myös hiuspohjaan jätettävistä liuoksista tai geeleistä, jotka rauhoittavat, kosteuttavat ja vahvistavat hiuspohjaa pitkäkestoisesti.

Jos kuiva päänahka edelleen kutisee ja punoittaa sopivista hoitotuotteista huolimatta, saattaa hydrokortisonikuurille olla tarvetta.

Kuivuutta ja hilseilyä voivat aiheuttaa myös ihosairaudet kuten atopia ja psoriasis. Niiden hoidosta olisi hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Täsmätuote

  • ACO Special Care Intensive Dry Scalp Treatment kuivalle ja herkälle päänahalle, 150 ml, 14,60 e (97,33 e/l)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje