Mitä hyötyä nenäsumutteesta on?

  • apteekin hyllyltä

Miten iloa nenäsumutteesta on? Mitä haittaa on kuivasta nenästä?

Nenän limakalvojen kuivuus ja ärsytys aiheuttavat monelle vaivaa. Oireita voi esiintyä ympäri vuoden. Talviaikaan etenkin kuiva huoneilma ja tehokas keskuslämmitys tai ilmastointi kuivattaa nenän limakalvoja. Muita limakalvojen kuivumista aiheuttavia tekijöitä ovat siitepölyt, pölyiset olosuhteet ja eri syistä johtuva nuha. Kuivat nenän limakalvot altistavat nenäverenvuodolle.

Kun nenän limakalvo ärtyy, nenää kannattaa huuhdella ja puhdistaa suolavedellä esim. nenäkannun avulla. Keittosuolaa sisältäviä nenäsuihkeita on helppo käyttää ja pitää mukana. Limakalvojen kostuttamiseen sopii myös höyryhengitys. Valitseepa minkä tahansa hoitomuodon tai niiden yhdistelmän, kostuttamista kannattaa tehdä usein, sillä yliannostuksen vaaraa ei ole.

Kun tarvitaan tehokkaampaa tuotetta, kannattaa valita öljypohjainen, pidemmän vaikutuksen antava nenäsuihke. Monissa tuotteissa on mukana myös limakalvoa ravitsevaa vitamiinia. Esimerkiksi A-vitamiinipitoista nenäsuihketta on kätevää suihkauttaa nenään, ja näin limakalvot kostuvat ja elpyvät pikku hiljaa.

Täsmätuote:

AA0218_Hylly_Avita
  • A-Vita Plus -nenäsuihke, 12,90 € (645 €/l)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje