Mikä hillitsisi kuorsausta?

  • apteekin hyllyltä

Kuorsaus häiritsee kumppaniani, mikä voisi auttaa? Farmaseutti Mervi Virkorinne neuvoo.

Kuorsaus aiheuttaa monessa perheessä paljon keskustelua. Apua tähänkin kiusalliseen vaivaan on saatavilla.

Mistä kuorsaus johtuu?

Kuorsaukseen vaikuttavat nenän ja nielun rakenteelliset seikat. Myös nenän tukkoisuutta aiheuttavat tekijät, kuten yliherkkyys ja nenän kuivuminen, voivat aiheuttaa kuorsausta. Kuorsauksen syynä voi olla myös ylipaino tai alkoholin tai rauhoittavien lääkkeiden käyttö. Tupakointi aiheuttaa nenän tukkoisuutta ja siten pahentaa kuorsausta.

Miten kuorsausta hoidetaan?

Kuorsauksen hoito perustuu kuorsausta aiheuttavien tekijöiden poistamiseen: esimerkiksi painon pudottamiseen ja alkoholin sekä tupakan käytön vähentämiseen tai lopettamiseen. Nenän kuivuneita limakalvoja voi kosteuttaa nenän huuhtelukannulla tai kosteuttavalla nenäsuihkeella tai -tipoilla. Allergiasta johtuvaa nenän tukkoisuutta hoidetaan antihistamiinitableteilla tai kortisoninenäsuihkeella. Apteekista on saatavilla myös nielun takaosan pehmytkudoksia kiinteyttäviä ja kosteuttavia tuotteita helpottamaan kuorsausta.

Jos kuorsaukseen liittyy unenaikaisia hengityskatkoksia, tarvitaan lääkärin tutkimuksia – samoin, jos kuorsaaja kärsii päiväaikaisesta väsymyksestä tai nukahtelusta.

Täsmätuote:

  • Snoreeze imeskelytabletti, 16 kpl, 14,80 e (0,93€/kpl)

Lue lisää:

Testissä kuorsausta hillitsevät tuotteet

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje