Mikä avuksi halkeileviin sormenpäihin?

  • apteekin hyllyltä

Pakkaskausi saa ihoni niin kuivaksi, että sormenpäiden iho jopa halkeilee. Mikä avuksi?

On tärkeä suojata kädet hyvin kylmältä eli käyttää lämpimiä käsineitä, jotta käsien verenkierto toimisi hyvin. Märkää työtä kannattaa vältellä, samoin suojakäsineitten käyttöä ilman aluskäsineitä.

Käsien perushoito on ahkera rasvaus ja rasvauksen yhteydessä tehtävä hieronta, joka tehostaa sekä voiteen imeytymistä että verenkiertoa. Voiteeksi kannattaa valita tehokkaasti kosteutta sitova ja ihoa pehmittävä voide. Kuiva talvisää ja sisälämmitysilma saa kuitenkin monen kädet kuivumaan ongelmaksi asti.

Halkeama syntyy, kun kuivaksi päässyt iho joutuu venymään eikä se enää jousta kuten terve iho. Joustamaton iho halkeaa jopa verinahkaan asti. Halkeamasta voi vuotaa verta ja se voi olla erittäin kipeä. Halkeamaan liittyy myös tulehdusvaara, sillä sen kautta elimistöön pääsee bakteereja.

Halkeaman hoidossa on tärkeää pehmentää halkeaman reunoja, suojata vaurioitunutta kohtaa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä estää haavaa avautumasta
uudelleen. Hoitoon voi käyttää vahamaisia voiteita tai erityisesti sormenpäiden iholle tarkoitettuja hydrokolloidilevyjä. Saatavilla myös halkeaman päälle levitettävää geeliä, joka tekee sen päälle suojaavan kalvon. Suojaava kalvo vähentää kipua ja edistää paranemista.

Täsmätuote

  • Wound Away -haavalakka, 80 annosta, 9,95 €, 0,12 €/annos

Lue lisää:

Kuivat kädet: Voiko käyttää kortisonia?

5 vinkkiä käsien talvihoitoon

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje