Lapsen taiveihottuman hoito

  • apteekin hyllyltä

Miten lapsen taiveihottumaa on hyvä hoitaa? 

Lapsilla atooppinen ihottuma esiintyy usein taipeissa. Iho kutisee, punoittaa ja kirvelee.

Pesu happamalla tai neutraalilla miedolla pesunesteellä poistaa iholta likaa, hikeä ja bakteereita, jotka ärsyttävät ihoa. Jos iho on kovin kuiva, voi pesuun käyttää perusvoidetta. Myös pesun jälkeen iho voidellaan perusvoiteella, joka sitoo ihoon kosteutta ja estää kuivumista. Tehokkaimpia ovat voiteet, jotka sisältävät ihoon kosteutta sitovia aineita, kuten karbamidia tai glyserolia. Apteekista on saatavilla myös ihon rakennetta korjaavia ja kutinaa hillitseviä voiteita. Perusvoiteet ovat lievän atooppisen ekseeman pääasiallinen hoito ja aina osa myös vaikeamman atooppisen ihottuman hoitoa. Yleensä kaksi voitelua päivässä riittää. Jos voide aiheuttaa ihon kirvelyä, valitaan rasvaisempi voide. Samoin silloin, jos jo tunnin kuluttua voiteen levittämisestä tuntuu siltä, ettei ihoa olisi rasvattu lainkaan. Jos taas voide tuntuu liian raskaalta, siirrytään kevyempään.

Lääkkeistä tärkeimpiä atooppisen ihottuman hoidossa ovat paikalliset kortisonivoiteet. Lapselle ensisijainen vaihtoehto on ilman reseptiä saatava hydrokortisonivoide. Sitä käytetään jaksoittain, yleensä 1–2 viikon kuureina, minkä jälkeen pidetään hoitojakson mittainen tauko. Lääkevoidetta ei pidä levittää yhtäaikaisesti perusvoiteen kanssa, vaan ensin levitetään lääkevoide ja vasta tunnin tauon jälkeen perusvoide.

Täsmätuote

  • Avène XeraCalm A.D -voide, 200 ml, 23,65 e (118,25 e/l)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje