Kuivat kädet: Voiko käyttää kortisonia?

  • apteekin hyllyltä

Käsieni iho on todella kuiva ja usein kutisevakin. Voinko käyttää käsieni hoitamiseen mietoa kortisonivoidetta huoletta aina, kun haluan?

Käsien ihon kutinan syynä on yleisimmin kuivuus. Kutina voi johtua myös erityyppisistä ihottumista, jotka usein vaativat lääkehoitoa.

Mietojen pesunesteiden sekä tarpeeksi rasvaisen perusvoiteen säännöllinen käyttö on erityisen tärkeää kutinan ennaltaehkäisyssä. Reseptivapaat kortisonivoiteet ovat lääkevalmisteita ja ne voidaan ottaa kuuriluontoisesti käyttöön, kun perusrasvaus ei riitä pitämään kutinaa kurissa. 

Kortisonivoiteen valinnassa on tärkeä muistaa suosia tarpeeksi vahvaa valmistetta hoidettavan ihoalueen paksuuden mukaan. Lääkevoide levitetään ohuelti puhtaalle, kuivalle iholle ja annetaan imeytyä rauhassa ennen muiden voiteiden lisäämistä. Kortisonivoidetta suositellaan käytettäväksi itsehoidossa 1–2 kertaa päivässä korkeintaan 2 viikon ajan, sillä liian pitkinä kuureina kortisoni ohentaa ihoa.

Jos kutina jatkuu tai leviää itsehoidosta huolimatta, on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje