Kuinka voi helpottaa lapsen matkapahoinvointia?

  • apteekin hyllyltä

Lapseni kärsii usein matkapahoinvoinnista. Miten hänen matkantekoaan voisi helpottaa? Voiko matkapahoinvointilääkettä antaa varmuuden vuoksi jo ennen oireita?

Matkapahoinvointi iskee usein silloin, kun sisäkorvan tasapainoelin tuntee liikkeen, mutta silmät eivät näe sitä; aivot siis saavat ristiriitaisia viestejä. Maisemien katselu ja säännölliset tauot ovat tärkeitä pahoinvointiin taipuvaiselle lapselle.

Itsehoidon matkapahoinvointilääkkeet on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille pahoinvoinnin ennaltaehkäisyyn. Kyseisistä valmisteista ei ole apua, jos pahoinvointi on jo alkanut. Lääkkeet vaikuttavat keskushermoston kautta vähentäen tasapainoelimen ärsytystä ja siten hilliten huonoa oloa. Lääke tulee annostella tuntia ennen matkaa ja tarvittaessa nauttia lisäannos tunnin kuluttua ensimmäisestä. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat väsymys, tarkkaavaisuuden heikentyminen, suun kuivuminen ja ummetus.

Pahoinvointiranneke on pienillekin lapsille sopiva lääkkeetön vaihtoehto pahoinvoinnin ehkäisyyn sekä hoitoon. Rannekkeen teho perustuu ranteen hermojen stimuloimiseen P6-akupisteessä. Tuote asetetaan molempiin ranteisiin kämmenpuolelle jänteiden väliin joko ennen matkaa, matkan aikana tai jatkuvasti käytettäväksi. Ranneke ei aiheuta haittavaikutuksia ja on siksi turvallinen vaihtoehto vauvasta vaariin.

Täsmätuote

  • Sea-Band Kids -rannekkeet, 1 pari, 21,30 e

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje