Kuinka ehkäistä flunssan tarttuminen kotona?

  • apteekin hyllyltä

Kun jollakin perheenjäsenistä on flunssa, miten voi ehkäistä sen tarttumisen kotona muihin?

Flunssan ennaltaehkäisyssä erittäin tärkeätä on hyvä käsihygienia. Flunssaisen kannattaa välttää omien silmien, nenän ja suun koskettelemista aina kuin mahdollista, koska flunssa tarttuu kosketuksen mukana limakalvoille. Nenäliinaa käytetään niistämiseen vain kerran ja sitten se heitetään pois. Jos ei voi yskiä nenäliinaan, pitää yskiä tai aivastaa paidan hihaan.

Tarvittaessa voi käyttää myös desinfioivaa käsihuuhdetta, joka jätetään iholle. Flunssavirus on tartuttavin silloin, kun potilas on vielä melko oireeton. Siksi täydelliseen suojautumiseen on vaikea päästä.

D-vitamiini säätelee elimistön puolustusjärjestelmää, minkä vuoksi sitä on tärkeä käyttää erityisesti pimeinä vuodenaikoina loka-marraskuussa. Suosittelen lämpimästi D-vitamiinin ympärivuotista käyttöä. Maitohappobakteerit puolestaan ylläpitävät suoliston hyvää bakteerikantaa ja estävät haitallisten bakteerien kertymistä suolistoon ja sitä kautta elimistöön.

Sinkkiä flunssan ennaltaehkäisyssä ja hoidossa on tutkittu paljon. Tutkimusten mukaan heti flunssan ensioireiden alettua nieluun suihkutettu sinkkiasetaattivalmiste lyhentää flunssan kestoa ja vähentää sen oireita.

Jos flunssa kuitenkin pääsee iskemään, lepo on tärkeä lääke. Oireita voi lievittää sopivalla lääkityksellä.

Täsmätuote

  • LV Käsihuuhde herkälle iholle, 100 ml, 2,90 e (29 e/l)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje