Kolesterolilääke särkee jalkoja, mikä auttaisi?

  • apteekin hyllyltä

Jalkojani särkee kolesterolilääkkeen vuoksi. En halua vaihtaa lääkettä, mutta tarvitsen apua jalkojen särkyyn.

Kolesterolilääkkeiden tärkein ryhmä, statiinit, estävät tehokkaasti kolesterolituotantoa maksassa. Samalla kun haitallisen LDL-kolesterolin pitoisuus veressä laskee, myös solujen normaali energia-aineenvaihdunta häiriintyy. Statiinit estävät tärkeän koentsyymi Q10:n, tutummin ubikinonin, valmistusta solujen energiakeskuksissa. Kun ubikinonin määrä soluissa vähenee, tulevat esiin statiinien yleisimmät haittavaikutukset, lihaskivut. 

Greippimehu ja muutamat lääkeaineet hidastavat statiinien normaalia poistumista elimistöstä, mikä voi johtaa yhä voimakkaampiin haittavaikutuksiin. Myös ikääntyminen, monet sairaudet sekä raskas lihaskuntoharjoittelu laskevat elimistön ubikinonitasoa.

Jos kolesterolilääkitys aiheuttaa lihaskipuja ja statiinin vaihto ei tule kysymykseen, kannattaa ottaa tavaksi päivittäinen ubikinonilisä. Ubikinonia on saatavilla ravintolisänä ilman reseptiä. On kuitenkin suositeltava keskustella yhdessä hoitavan lääkärin kanssa kolesterolilääkityksen sopivuudesta, jos haittavaikutukset äityvät voimakkaiksi.

Täsmätuote:

  • Bio-Qinon Gold 60 kaps., 50,40 e (1200 e/kg)
q10_100mg_60kaps_m

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje