Kivunhoitoa puhkeaviin hampaisiin

  • apteekin hyllyltä

Mikä auttaisi vauvan hampaiden puhkeamisen aiheuttamiin kipuihin?

Hampaiden puhkeaminen voi tuottaa kivuliaita aikoja vauvalle ja levottomuutta koko perheeseen.

Ensimmäiset maitohampaat puhkeavat yleensä 4–5 kuukauden iässä. Puhkeaminen alkaa alaetuhampaista, poskihampaat alkavat puhjeta noin vuoden iässä. Kaikki maitohampaat ovat yleensä puhjenneet kolmen ikävuoden paikkeilla. Pysyvät hampaat alkavat puhjeta 5–6 vuoden iässä. Yksilöllisiä eroja hampaiden puhkeamisen aikataulussa ja sen aiheuttamissa oireissa on paljon.

Maitohampaiden puhkeaminen voi aiheuttaa pientä lämmönnousua ja yleistä ärtyisyyttä lapselle. Syljeneritys voi lisääntyä. Ikenien limakalvot punoittavat ja turpoavat, kun hammas on puhkeamassa. Lapsi haluaa sormeilla oudolta tuntuvia ikeniä ja tunkea suuhun ja pureskella esimerkiksi leikkikaluja. Joidenkin lasten ruokahalu voi heikentyä silloin, kun hammas on puhkeamassa.

Jos hampaan puhkeaminen nostaa lapselle kuumetta, voi hänelle lyhytaikaisesti antaa parasetamolikipulääkettä. Apteekista on myös saatavilla suuhun laitettavaa geeliä, joka muodostaa suojaavan kalvon ikenen päälle, ja sitä kautta kipu lievittyy. Geeli vähentää kipua ja turvotusta ja edistää ikenien ja limakalvon paranemista. Geeliä käytetään aterian jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa.

Täsmätuote:

  • Aftamed Teething Gel 15 ml, 15,50 e (1033,33 e/l) 
    Aftamed

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje