Hiivatulehdus, mistä sen tunnistaa?

  • apteekin hyllyltä

Mistä tunnistaa hiivatulehduksen, lukijamme kysyy.

Tavallisimpia hiivatulehduksen oireita ovat kutina ja kirvely sekä yleensä tuoksuton vuoto, joka on vaaleaa, kokkareista ja emättimen seinämiin tarttuvaa. Vuoto voi olla myös tasaista ja harmaata. Ulkosynnyttimiin voi ilmaantua punoitusta ja haavaumia. Samankaltaisia oireita saattaa esiintyä myös jos tulehduksen aiheuttajana on bakteeri, jokin muu sieni kuin hiivasieni tai virus.

Emättimen hiivatulehdukseen ei yleensä liity voimakkaanhajuista vuotoa, kuumetta, alavatsakipua tai virtsaamisvaikeutta. Apteekkisi neuvoo sinua oikean hoidon valinnassa tai ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Vaihdevuosi-iässä ja sen jälkeen limakalvot ohenevat ja kuivuvat, mikä aiheuttaa usein aristusta ja kirvelyä. Nämä oireet sekoitetaan helposti hiivatulehdukseen. Kuivia limakalvoja on syytä hoitaa kosteuttavilla tuotteilla, jolloin oireet helpottavat ja samalla voi välttyä emättimen bakteeri-ja hiivatulehduksilta.

Hiivatulehdusta voi ennaltaehkäistä käyttämällä ilmavia ja hengittäviä alusasuja. Yöunet kannattaa nukkua ilman housuja. Hyvä intiimihygienia auttaa torjumaan hiivatulehdusta, mutta liiallista pesua ja saippuan käyttöä tulee välttää. Makeiden herkkujen runsas käyttö altistaa hiivalle, joten sokeristen tuotteiden määrää ravinnossa on hyvä rajoittaa. Antibiootin aiheuttamaa hiivaa voi torjua emättimeen annosteltavilla maitohappobakteerivalmisteilla.

Täsmätuote

  • Canestest, 1 kpl, 10,25 e
Canestest

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje