Hammasvälit puhtaiksi

  • apteekin hyllyltä

Miten voisin varmistaa, että hammasvälitkin puhdistuvat hyvin hampaiden harjauksen yhteydessä?

Pelkkä harjaus ei riitä hammasvälien puhdistukseen. Hammasharjan harjakset eivät pääse hammasväleihin, ja niihin alkaa kertyä plakkia.

Puhdista hammasvälit päivittäin

Hammasvälit tulisikin puhdistaa päivittäin, jotta vältytään kariekselta ja hampaan tukikudoksen ongelmilta. Hammasvälit puhdistetaan ennen hampaiden harjausta; tällöin harjatessa käytetyn tahnan fluori jää hammasväleihin mahdollisimman pitkäksi aikaa. Hammasvälit ovat erikokoisia, joten samaan suuhun voi tarvita useita eri välineitä.

Hammaslanka käyttöön

Perinteisin puhdistusväline on hammaslanka. Sen tehokas käyttö vaatii huolellista työskentelyä siten, että molemmat hammaspinnat käsitellään. Lankoja on monenlaisia: litteitä, ohuita, vahattuja ja valmiiksi langankuljettimeen kiinnitettyjä.

Hammasväliharja avuksi

Suuremmat hammasvälit puhdistetaan sopivankokoisella hammasväliharjalla, jolla hangataan jokaista hammasväliä 5–10 kertaa. Puisia hammastikkuja ei enää suositella hammasvälien puhdistukseen. Uudet harjatikut ovat pehmeämpiä ja ikenille hellävaraisia. Niiden kapea kärki mahtuu yleensä ahtaampiinkin väleihin. Harjatikussa on pehmeät, kumiset harjakset, ja sitä käytetään kuten hammasväliharjaa. Harjatikkuja on hyvä pitää aina mukana. Niillä voi puhdistaa hammasvälejä vaikka kesken päivän, esimerkiksi ruokailun tai välipalan jälkeen.

Täsmätuote:

  • GUM Soft-picks, 30 harjatikkua, 8,55 e (0,29 e/kpl)

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje