Eturauhasvaivat kannattaa ottaa vakavasti

  • apteekin hyllyltä

Mitä tarkoitetaan eturauhasvaivoilla? Mitä kannattaa tehdä, jos oireita ilmenee?

Eturauhasen liikakasvun aiheuttamat oireet alkavat yleistyä miehillä 50 ikävuoden jälkeen. Suurentunut eturauhanen painaa virtsaputkea rakon pohjaa kohti, ja tästä aiheutuu ärsytysoireita. Ärsytysoireita ovat tihentynyt virtsaamistarve, kiire ehtiä ajoissa virtsaamaan, tunne ettei rakko tyhjene kunnolla ja seksuaalinen haluttomuus. Suurentunut eturauhanen myös ahtauttaa virtsaputkea vaikeuttaen virtsaamista. Tästä aiheutuu tukosoireita: heikentynyttä virtsasuihkua, virtsasuihkun katkeilua ja virtsan tiputtelua virtsaamisten välillä.

Kun yllä mainittuja oireita alkaa esiintyä, tärkein hoitokeino on varata aika lääkärin tutkimuksiin. Lääkäri tekee diagnoosin oireilun, tunnustelututkimusten ja laboratoriokokeiden perusteella. Tutkimuksella varmistutaan, ettei oireita aiheuta vakavampi sairaus.

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun lieviä oireita voi hoitaa itsehoidossa sahapalmu-uutetta sisältävillä tuotteilla. Ne voivat lievittää oireita. Vaikutus on paras, kun hoito aloitetaan mahdollisimman pian oireiden alkamisen jälkeen ja jatketaan säännöllisesti.

Täsmätuote:

PROSTAFORCE_kapeli_yhdessa
  • Prostaforce, pehmeä kapseli, 30 kapselin pakkaus, 17,97 €

Prostaforce sisältää sahapalmu-uutetta. Jos olet allerginen sahapalmulle, olet menossa leikkaukseen, sinulla on maksan tai munuaisten vajaatoimintaa, älä käytä tuotetta. Ei suositella  käytettäväksi samanaikaisesti muiden hyvänlaatuisen eturauhasen liikakasvuun tarkoitettujen lääkkeiden tai antikoagulanttien kanssa. Varmista lääkärin tutkimuksella, että virtsaamisvaivat johtuvat hyvänlaatuisesta eturauhasen suurenemisesta eikä taustalla ole muu vakava sairaus. Tutustu pakkausselosteeseen ennen valmisteen käyttöä. Markkinoija  A.Vogel Oy.

Lue lisää:

Mies, pidä itsestäsi huolta

Tosi tarina: Eturauhassyöpä

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje