Eroon virtsatieinfektiosta

  • apteekin hyllyltä

Miten virtsatieinfektion tunnistaa ajoissa? Mikä on paras nopeasti vaikuttava hoito ja miten voisin ehkäistä sen uusiutumisen?

Virtsatieinfektio on tyypillisesti naisten sairaus. Sairastumisen riski kasvaa vaihdevuosien jälkeen. Tyypilliset oireet ovat tihentynyt virtsaamistarve, virtsaamispakko ja kirvely virtsatessa.

Virtsatieinfektion tavallisin aiheuttaja on E.coli-bakteeri. Itsehoidossa tulehduksen hoitoon voi käyttää apteekista saatavaa vahvaa karpalokapselia TraneMax Fortea, joka estää tämän bakteerin toimintaa. Jos oireet ovat voimakkaita tai usein toistuvia, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Virtsatievaivoja voi ehkäistä juomalla runsaasti nesteitä ja tyhjentämällä rakko aina yhdynnän jälkeen. Sokeroimattoman karpalo- tai karpalopuolukkamehun on todettu happamoittavan virtsaa ja ehkäisevän tulehduksen kehittymistä. Ne saattavat vähentää tulehduksen uusiutumista. Vaihdevuosien jälkeen paikallinen estrogeenihoito vähentää infektiojaksoja.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje