Ehkäise lentomatkoilla turpoavat jalat

  • apteekin hyllyltä

Lentomatkoilla jalkani turpoavat. Miten voisin ehkäistä sitä? Onko vaiva vaarallinen? 

Jalkojen turpoaminen terveellä ihmisellä ei ole vaarallista, mutta pitkään jatkuva istuminen voi altistaa vakavan veritulpan muodostumiseen.

Lentokoneella matkustettaessa myös alhainen ilmanpaine lisää nesteiden kertymistä alaraajoihin. Pitkillä lennoilla kannattaa mahdollisuuksien mukaan jaloitella muutaman tunnin välein tai järjestää omalla paikalla pieni jumppatuokio, jolloin jalkojen veren- ja nestekierto tehostuu.

Valitse oikeanlaiset lentosukat

Tukisukkien käyttö ehkäisee lentämisen aiheuttamaa jalkojen turvotusta, väsymystä sekä laskimotukosten syntymistä. Sukkia löytyy eri kompressioluokista, jotka ilmaisevat, kuinka voimakkaasti sukat reagoivat paineen muutoksiin. Useimmiten lievä kompressio riittää normaalille lentoreissulle, mutta laskimosairauksista kärsivän kannattaa valita suuremman paineluokituksen sukka.

Kunnollista tukisukkaa valitessa on tärkeä mitata nilkan ja pohkeen paksuus; jalkaterän pituudella ei ole niinkään merkitystä. Hyvässä lentosukassa kompressio on asteittainen, jolloin paine on suurempi nilkassa ja keventyy kohti pohjetta.

Täsmätuote:

  • Mabs Travel -sukat, 22,70 e

Lue lisää:

Turvottaako jalkoja?

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje