Apua kurkkukipuun

  • apteekin hyllyltä

Miten voi helpottaa oloa, kun kurkku on kipeä?

Yksi flunssan ikävä ensioire on kurkkukipu. Se on yleensä peräisin nielun alueen tulehduksesta. Kipuilu voi johtua myös muista kurkun limakalvoja ärsyttävistä tekijöistä, kuten kuivuudesta, pölystä, tupakoinnista tai kemikaaleista.

Oloa voi helpottaa imeskelytableteilla, jotka desinfioivat, puuduttavat, kosteuttavat ja poistavat kipua paikallisesti. Kurkkusuihkeita voi käyttää sekä ennaltaehkäisevästi että hoidollisesti. Ne antavat suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä, lisäävät vastustuskykyä, rauhoittavat, kosteuttavat tai vähentävät tulehduksen aiheuttajia nielussa. Lämpimät juomat tekevät hyvää karhealle kurkulle. Nesteiden riittävä saanti ylläpitää myös limakalvojen normaalia toimintaa.

Kovempaa kipua kannattaa hoitaa tulehduskipulääkkeillä tai parasetamolilla. On tärkeä muistaa antaa sekä nielun että koko kehon levätä nukkumalla riittävästi ja vähentämällä puhumista.

Lääkäriin on syytä lähteä, jos kuume nousee korkeaksi, suun avaaminen tuottaa hankaluuksia tai jos kurkkukipu on toispuoleista.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje