Allerginen reaktio hyasinteista

  • apteekin hyllyltä

Joulun ajan hyasintit ovat kauniita ja tuoksuvia, mutta aiheuttavat helposti oireita meille allergisille. Miten voisin suojautua allergiselta reaktiolta hyasinttien läheisyydessä? 

Joulun ajan ruoissa ja koristeissa on useita allergisten oireiden aiheuttajia. Myös mainitsemasi hyasintti ärsyttää allergisen henkilön hengitysteitä ja aiheuttaa nenän tukkoisuutta ja vuotamista sekä silmien kirvelyä. 

Kyläillessä kannattaa välttää istumista hyasinttien läheisyydessä. Tutussa paikassa on hyvä avoimesti kertoa, että kyseinen kasvi aiheuttaa oireita. Ymmärtäväinen isäntäväki voi todennäköisesti siirtää kukan vaikkapa toiseen huoneeseen vierailun ajaksi.
Allergisia oireita hoidetaan ensisijaisesti paikallisesti silmätipoilla tai nenäsumutteilla. Suun kautta otettavat antihistamiinitabletit lievittävät monipuolisesti allergian yleisoireita, kuten aivastelua ja limaneritystä sekä myös silmä- ja iho-oireita. Niitä annostellaan yleensä kerran vuorokaudessa.

Jos haluaa suojautua allergiaoireilta etukäteen, kannattaa ottaa antihistamiinitabletti jo ennen mahdollista altistusta, toisin sanoen vaikka pari tuntia ennen kyläpaikkaan saapumista. Kotiin on toki hyvä varata myös allergian hoitoon tarkoitettuja silmätippoja ja nenäsumutetta, sillä niitä voi käyttää myös antihistamiinitablettien lisäksi, jos oireet ovat hankalat.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje