Suojaa lemmikkisi puutiaisilta

 • AA0218_addu_bayvantic_ISO2

Ensimmäiset havainnot punkeista tehdään vuosi vuodelta aikaisemmin, Etelä-Suomessa usein jo huhtikuun alkuun mennessä. 

Kevät tuo tullessaan lämmön ja sen mukana myös puutiaiset eli tutummin punkit. Koirien ja kissojen suojaaminen punkeilta vähentää myös ihmisten vaaraa altistua punkkien välittämille sairauksille. Tehokkaimmin se onnistuu, kun valitaan valmiste, joka karkottaa ja tappaa punkit jo ennen niiden kiinnittymistä.

Bayvantic paikallisvaleluliuos koirille punkkien karkottamiseen

Bayvantic karkottaa ja tappaa puutiaiset ennen kuin ne ehtivät purra ja imeä verta. Se suojaa koiraa myös hyttysten pistoilta. Iholle annosteltavan kerta-annoksen teho kestää neljä viikkoa. Bayvantic sopii kaikille koiraroduille myös tiineyden ja imetyksen aikana.

Seresto-panta koirille ja kissoille punkkien karkottamiseen

Seresto on puutiaiset karkottava ja tappava panta, joka sopii sekä koirille että kissoille. Lääkeaineet vapautuvat patentoidun pannan rakenteesta eläimen iholle ja turkkiin tasaisina pitoisuuksina 8 kuukauden ajan. Pannassa on kaksi erillistä turvamekanismia, joiden ansiosta lemmikki ei voi jäädä kiinni esimerkiksi oksaan. Käyttö ei estä uimista tai kahlailua.

Bayvantic

 • Koirille
 • Tehoaa 4 viikkoa
 • Saa uida ja kahlailla 2 vrk kuluttua annostelusta
 • Suojaa puutiaisten ja hyttysten välittämiltä sairauksilta
 • Sopii kaikille koiraroduille

Seresto

 • Koirille ja kissoille
 • Tehoaa 8 kuukautta
 • Vedenkestävä
 • Suojaa puutiaisvälitteisiltä sairauksilta
 • Sopii kaikille roduille
AA0218_addu_bayvantic

Bayvantic vet paikallisvaleluliuos koirille:
Vaikuttavat aineet: Imidaklopridi ja permetriini. Lääkemuoto: Paikallisvaleluliuos.
Kohde-eläinlaji: Koira. Käyttöaiheet: Akarisidinen ja karkottava vaikutus puutiaisia vastaan. Karkottaa hyttyset, hietasääsket sekä pistokärpäset. Kirppu- ja väivetartuntojen hoitoon. Vasta-aiheet: Ei alle 7 viikon ikäisille tai alle 1,5 kg:n painoisille koiranpennuille. Ei kissoille. Haittavaikutukset: Harvinaisissa tapauksissa voi ilmetä ohimeneviä iho-oireita, väsymystä, käyttäytymismuutoksia, maha-
suolisto-oireita tai hermostoperäisiä oireita. Pakkaukset: 4 x 0,4 ml; 4 x 1,0 ml;
4 x 2,5 ml; 4 x 4,0 ml.

Seresto vet. panta kissoille ja koirille enintään 8 kg. Seresto vet. panta koirille yli 8 kg

Vaikuttavat aineet: Imidaklopridi ja flumetriini. Kohde-eläinlajit: Kissa ja koira.
Käyttöaiheet: Valmisteella on kahdeksan kuukautta kestävä akarisidinen (tappava) ja karkottava (puremista ehkäisevä) vaikutus puutiaisia vastaan. Kirpputartuntojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn 7−8 kuukauden ajan. Vasta-aiheet: Ei saa käyttää alle kymmenen viikon ikäisille kissanpennuille eikä alle seitsemän viikon ikäisille koiranpennuille. Haittavaikutukset: Lieviä iho-oireita ja karvanlähtöä voi esiintyä pannan kosketuskohdassa. Oireet häviävät yleensä 1−2 viikossa ilman että pantaa tarvitsee poistaa. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä ihotulehdusta ja hermostollisia oireita, apeutta, ruokahalun muutoksia, kuolaamista, oksennuksia tai ripulia.
Pakkaukset: 38 cm panta kissoille ja koirille enintään 8 kg; panta 70 cm koirille yli 8 kg.

Markkinoija: Orion Pharma Eläinlääkkeet, PL 425, 20101 Turku Lue lisää: seresto.fi ja bayvantic.fi. Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje