Ravitsemushoitoa varhaiseen Alzheimerin tautiin

  • addu_souvenaid

Ravintovalmiste Souvenaid sisältää ravintoaineita, joita aivot tarvitsevat synapsien eli hermosolujen välisten viestiyhteyksien tuottamiseen.

iän myötä muisti voi alkaa pätkiä. Moni pohtii, johtuuko unohtelu normaalista ikääntymisestä vai alkavasta muistisairaudesta.

Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Vanhojen asioiden säilyminen muistissa viivyttää usein muistihäiriön huomaamista: ihmiset uskovat, ettei omaisen muistissa voi olla mitään vikaa, mikäli hän muistaa näin kaukaisia asioita.

Jos diagnoosi on Alzheimerin tauti, lääkäri määrää lääkityksen, joka hidastaa taudin kulkua ja auttaa säilyttämään toimintakyvyn pidempään. Myös liikunta ja runsaasti vihanneksia, hedelmiä ja kasviöljyjä sisältävä ruokavalio ovat tärkeitä, sillä ne ovat hyväksi aivoille.

Alzheimerin tautia sairastavien elimistössä on todettu olevan vähemmän tiettyjä ravintoaineita kuin samanikäisillä terveillä henkilöillä. Tällaisia ravintoaineita ovat esimerkiksi omega-3-rasvahapot ja tietyt vitamiinit.

Uusi tapa hoitaa varhaista ja lievää Alzheimerin tautia on ravintovalmiste Souvenaid. Se sisältää ravintoaineita, joita aivot tarvitsevat synapsien eli hermosolujen välisten viestiyhteyksien tuottamiseen.

Epäiletkö muistisairautta?

Voit epäillä muistisairautta, jos ihminen kyselee ja kertoo jatkuvasti samoja asioita, eksyy tutussa ympäristössä ja jos sanojen löytyminen ja asioiden hahmottaminen vaikeutuvat. Aina kannattaa kääntyä oman yleislääkärin puoleen. Hän arvioi tilanteen ja antaa tarvittaessa lähetteen erikoislääkärille jatkotutkimuksia varten.

Ainutlaatuinen ravintovalmiste

addu_souvenaid_tuote

Souvenaid sisältää ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita. Turvallinen ja kätevä juoma on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja se maistuu parhaiten kylmänä. Nauti mieluiten aina samaan aikaan, vaikkapa aamulla, jotta käytöstä tulee tapa.

  • 4 x 125 ml:n pullo.
  • Makuina kahvi, mansikka ja vanilja.
  • Souvenaid® on kliininen ravintovalmiste, jota käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. Avainapteekeista.

Lue lisää: 

5 syytä syödä omega-3-rasvahappoja

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje