Hoida nenää oikein

  • aa0218_addu_allergia_A-Vita_Plus_ISO

Kun hoidat nenän limakalvoja ennalta, pääset vähemmällä. Erityisesti siitepölyallergiasta kärsivät hyötyvät nenän oikeasta hoidosta.

Kevät tuo valon ja auringon, mutta on samalla haastava vuodenaika kaikille herkästä ja ärtyvästä nenästä kärsiville. Niiskuttelijat ja aivastelijat kaipaavat nopeaa apua allergisiin oireisiin, kun ilmassa on monenlaista siitepölyä ja kaduilta pöllyävää hiekkaa.

Moni aloittaa nenän hoidon liian myöhään, eli silloin, kun limakalvot ovat jo ärtyneet. Vähemmällä pääsisi, jos limakalvoja kosteuttaisi jo ennen allergia-ajan alkua. Samalla vältyttäisiin monelta poskiontelotulehdukselta ja astmakohtaukselta.

Nenän hyvä itsehoito perustuu huuhteluun ja kosteutukseen. Huuhtelussa voi käyttää apuna nenäkannua ja ruokasuolaliuosta. Puhdistuksen jälkeen nenän voi kosteuttaa öljypitoisella suihkeella tai tipoilla. Punoittaviin nenänpieliin on hyvä sivellä hoitavaa voidetta.

A-Vita Plus® -nenäsuihke kosteuttaa ja hoitaa nenän limakalvoja läpi vuoden. Se sisältää limakalvoja elvyttävää A-vitamiinia, nenän epiteelin uudistumista edistävää ja kosteuttavaa dekspantenolia sekä limakalvoa suojaavaa E-vitamiinia. 

Ei lääkettä tukkoiseen nenään

  • Huuhtele nenä ja puhdista se ennen hoitavan lääkkeen käyttöä.
  • Annostele lääke riittävän syvälle nenäonteloon. Jos lääke jää lähelle sierainta, se päätyy niistäessä nenäliinaan.
  • Hengitä syvään annostelun aikana.

Ohenevat limakalvot

Iän myötä nenän limakalvo ohenee ja kunto huononee. Erityisen tärkeää nenän oikea hoito on allergisesta nuhasta kärsiville, astmaatikoille, atoopikoille, kuorsaajille, uniapneapotilaille ja verenohennuslääkkeitä käyttäville. Hyvinvoiva limakalvo suojaa infektioilta ja poistaa hengitysilman epäpuhtauksia.

A-Vita Plus® -nenäsuihke

AA0218_Assu_avitatuote

Aikuisille 2 suihketta ja lapsille 1 suihke kaksi kertaa päivässä. Säilyy huoneenlämmössä. Avainapteekeista.

FI/AVP/0218/0021

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje