Helpotusta lieviin eturauhasvaivoihin

  • AA0418_curbisal

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu on ikääntymisen tuoma vaiva, jonka oireita voi helpottaa.

Useampi kuin joka toinen yli 55-vuotias mies kärsii ikääntyvien miesten vaivasta, eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta. Vaivan huomaa muun muassa siitä, että lomamatkoilla ja muuten vain liikkeellä ollessa tekee mieli varmistua, että vessa on sopivasti lähettyvillä, jos vessahätä yllättää.

Eturauhanen on pieni, noin kastanjan kokoinen rauhanen, joka tuottaa siittiöiden ympärille nestettä, jolloin syntyy siemennestettä. Se sijaitsee virtsarakon alapuolella virtsaputken ympärillä.

Virtsaamisongelmat aiheutuvat etupäässä siitä syystä, että virtsaputki ahtautuu eturauhasen kasvaessa ikävuosien myötä. Kasvu alkaa jo keski-iässä. On hyvä muistaa, että kaikille miehille liikakasvu ei aiheuta ongelmia.

Vaivoja ei voi kokonaan poistaa, mutta niitä voi helpottaa esimerkiksi itsehoitotuotteilla. Curbisal-kasvirohdosvalmiste on kuivatun sahapalmun hedelmästä (Serenoa repens) valmistettua uutetta, joka tehoaa eturauhasen liikakasvun aiheuttamiin lieviin virtsaamisvaivoihin.

Tunnista oireet

Mahdollisesta eturauhasen liikakasvusta kertovat nämä pulmat:

  • Virtsaaminen on vaikea aloittaa.
  • Rakko ei tunnu tyhjentyvän kokonaan.
  • Virtsasuihku on heikko ja katkonainen.
  • Vessassa on käytävä monta kertaa yöllä.
  • Virtsaamistarve on jatkuva.

Ennen kuin aloitat Curbisal-hoidon, keskustele lääkärin kanssa varmistuaksesi, että oireiden taustalla ei ole jokin vakavampi syy. Vaikeita eturauhasvaivoja hoidetaan reseptilääkkeillä tai leikkauksen avulla.

Hoidon kesto

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon ei ole välitöntä apua. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat yli neljän kuukauden käytön jälkeen, on otettava yhteys lääkäriin. Yksi kapseli päivässä voi lievittää oireita. Eturauhanen jatkaa kasvuaan hoidon päättyessäkin, joten rohdosvalmistetta on hyvä nauttia jatkuvasti.

Curbisal+30kaps

30 ja 90 kapselin pakkaukset. Annos: 1 kapseli päivässä.

Curbisal on kasvirohdosvalmiste lieviin eturauhasvaivoihin. 1 kapseli päivässä riittää. Vaikuttava aine sahapalmun hedelmäuute. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ennen käytön aloittamista.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje