Kevääksi kasvovoide UV-suojalla

  • UV_paivavoide_kasvoille

Kevään auringonsäteet piristävät mieltä, mutta voivat olla vahingoksi iholle. Siksi hyvä kasvovoide sisältää tarpeeksi UV-suojaa.

Suomen neljä vuodenaikaa ovat rankkoja iholle. Erityisesti tämä näkyy, kun talvi vaihtuu kevääksi. Talvella iho monesti kuivuu ja muuttuu kalpeaksi, ja kun kevätaurinko alkaa paistaa, ei iholla ole tarvittavaa suojaa auringonsäteitä vastaan. Tilannetta ei helpota se, että keväällä auringon UV-säteet heijastuvat normaalia voimakkaammin, jos maassa vielä on valkoinen hanki.

Osittain ihon sopeutumista kevääseen voi helpottaa jo etukäteen. Ihoa kannattaa hoitaa myös talvella ja pitää se terveenä. Kun iho on kunnossa, se on joustavampi ja kestää rasitusta paremmin kuin huonokuntoinen iho.
Ennaltaehkäisy ei kuitenkaan yksin riitä. Kun aurinko näyttäytyy kevättalvella ensimmäisiä kertoja, on aika ottaa käyttöön kasvovoiteet, joissa on UV-suoja. Mitä herkempi iho on – ja jos ihossa on esimerkiksi couperosaa tai rosaceaa – sitä aikaisemmin keväällä suojavoiteita tulee käyttää.

Oikeanlainen voide löytyy, kun tutkii omaa ihotyyppiään. Apua ihotyypin tunnistamiseen voi pyytää myös apteekista. Asiantunteva henkilökunta auttaa tarvittaessa valitsemaan sopivat tuotteet.

Aina ei ole tarvetta ostaa erillistä aurinkovoidetta, sillä suuressa osassa päivävoiteita on mukana UV-suoja. Yksi ja sama voide riittää, kunhan sen ominaisuudet tukevat ihon hyvinvointia. Tärkeää on myös muistaa suojata iho UV-suojalla joka päivä, ei vain silloin, kun erityisesti oleillaan auringossa.

Suojakertoimien kanssa ei keväällä kannata säästellä. Suojakerroin 30 on hyvä, tarvittaessa alkukeväästä jopa suojakerroin 50. Iho vahvistuu kestämään aurinkoa paremmin, kun se saa UV-säteitä pieninä annoksina ja hyvin suojattuna.

Ihon hoitoon kannattaa keväällä panostaa muutenkin kuin suojavoiteilla. Beetakaroteeni-kapselit auttavat ihoa päivettymään ja sietämään aurinkoa. Niiden sisältämä A-vitamiinin esiaste nopeuttaa melaniinin muodostumista ihossa. Myös ihonkuorinta on hyvä rutiini aloittaa keväisin, sillä se tekee ihosta kimmoisamman ja heleämmän.

Asiantuntijana kosmetologi Tiina Gahmberg Koivu Apteekista Tampereelta.

Sävyttävä

ACO CC Cream 6 in 1 Colour Correcting SPF 15, 50 ml. 15 e (300 e/l)

Sävyttävä päivävoide, joka levittyy hyvin ja kosteuttaa tehokkaasti. Sopii hyvin päivittäiseen ihonhoitoon. Saatavilla kaksi eri värisävyä.

Herkälle iholle

La Roche-Posay Rosaliac couperosaiholle, kuivalle iholle (Riche) tai herkälle, punoitukseen taipuvalle iholle (Legere), SPF 15, 40 ml. 37,35 e (683,75 e/l)

Rauhoittava voide iholle, jossa verisuonet ovat laajentuneet. Sävy häivyttää punertavuutta.

Vahvistava

Vichy Aqualia Thermal UV Vahvistava ja suojaava kosteusvoide, SK 25, 50 ml. 29,95 e (599 e/l)

Imeytyy helposti iholle ja kosteuttaa hyvin. Pullossa on kätevä pumppu, jonka avulla voidetta on helppo annostella.

Kosteuttava

Avene Hydrance Optimale SPF 20 UV Light Suojaava kosteusvoide normaalille ja sekaiholle, 40 ml. 26,80 e (670 e/l)

Voide imeytyy erittäin hyvin normaaliin ihoon ja sekaihoon. Kosteuttaa vain kevyesti ja sisältää iholle tärkeitä rasvahappoja.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje