Suojaa lemmikki punkeilta

  • AA0318_punkki_netti

Kysy apteekista tai eläinlääkäriltä, mikä häätötuote sopii parhaiten lemmikillesi.

Puutiaisten määrä ja levinneisyys on kasvanut. Niiden häätöön tarkoitettuja lääkkeitä koirille ja kissoille on saatavilla sekä ilman reseptiä että eläinlääkärin reseptillä.

Koiriin puutiaiset voivat levittää anaplasmoosia, borrelioosia ja puutiaisaivotulehdusta. Kaikki tartunnan saaneet koirat eivät sairastu, ja yleensä eläinten oireet ovat lievempiä kuin ihmisillä. Koirien ja kissojen suojaaminen punkeilta vähentää kuitenkin myös ihmisten vaaraa altistua punkkien välittämille sairauksille. Tehokkaimmin tämä onnistuu, kun valitaan valmiste, joka karkottaa ja tappaa punkit jo ennen niiden kiinnittymistä.

Vain osalla tuotteista on myös punkin puremista ehkäisevä vaikutus. Iholle annosteltavien paikallisvaleluliuosten ja lääkepantojen vaikutus alkaa heti, kun aine on levinnyt eläimen ihon rasvakerrokseen ja turkkiin, käytännössä 1–2 vuorokaudessa. Koirille tarkoitettuihin, suun kautta annettaviin tabletteihin tarvitaan resepti eläinlääkäriltä. Niiden lääkeaineet imeytyvät koiran elimistöön, joten punkin on kiinnityttävä eläimeen ja aloitettava veren imeminen altistuakseen vaikuttavalle aineelle. Lääkkeen vaikutus alkaa 12–48 tunnin kuluttua punkin kiinnittymisestä.

Puutiaisten levittämien tautien tarttumisriskiä ei siis voi täysin sulkea pois, eivätkä tuotteet estä puutiaisten kulkeutumista koiran turkissa sisätiloihin.

Lue pakkausseloste huolellisesti ennen ulkoloislääkkeen käyttöä.

Lue lisää:

Poista punkki lemmikiltä

Näin käytät punkkirautaa

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje