Koira söi suklaata!

  • koira_suklaa

Suklaa sisältää ainesosia, jotka ovat koiran elimistölle myrkyllisiä. Pieni suklaamäärä ei ole vaaraksi. Varo silti, ja erityisesti tummaa suklaata.

Miksi suklaa ei sovi koiralle?

– Suklaan sisältämä teobromiini ja kofeiini ovat koiran elimistölle myrkkyä. Mitä tummempaa suklaa on, sen vaarallisempaa se on koiralle, kertoo eläinlääkäri Tuulikki Huotari Kouvolan Aitovet eläinlääkäriasemalta.

Mistä oireista koiran suklaamyrkytyksen tunnistaa?

– Oireet voivat alkaa viiveellä, jopa vasta 2–3 vuorokauden kuluttua suklaan syömisestä. Pelkästään suklaan imeytymiseen ruoansulatuskanavasta voi kulua kymmenen tuntia. Oireet ovat moninaiset: levottomuutta, kouristelua, hengitysvaikeuksia, ripulia, veristä oksennusta ja lopulta sydämen toiminnanhäiriöiden ja hengityslaman seurauksena kuolema.

Miten suklaamyrkytystä hoidetaan?

– Kotona koiraa voi oksennuttaa pienellä suolapallolla, jos eläin on tajuissaan eikä kouristele. Lääkehiiltä voidaan antaa 1–2 grammaa kiloa kohden kerta-annoksena. Jos tiedetään koiran syöneen suklaata tai koiralle on tullut oireita, kannattaa ottaa heti yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkärissä koiraa oksennutetaan, tehdään tarvittaessa vatsahuuhtelu, annetaan lääkehiiltä sekä lisäksi oireiden mukaisesti tukihoitoa, eläinlääkäri Tuulikki Huotari kertoo.

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje