Omin jaloin

  • eppu_nuotio_1000x530

Millainen on Eppu Nuotion jalkojen ja kenkien käytön historia?

Kävelin läpi nuoruuteni lantsareilla, kiinantossuilla, nahkaisilla jeesussandaaleilla ja paljain jaloin. Korkokenkiin hyppäsin vasta parikymppisenä teatterin lavalla.

Ensimmäinen muisto kipeistä jaloista liittyy Norjan matkaan Iisalmen seurakuntanuorten kanssa. Kenkatessani teltasta toiseen onnistuin murtamaan jalkani. Jalka kipsattiin Trondheimissa, mutta en saanut sieltä kainalosauvoja mukaani. Loppumatkan istuskelin bussissa, kun muut kiersivät ostoksilla tai katsomassa nähtävyyksiä. Iltaisin sentään pääsin konkkaamaan nuotiopiiriin ihanan Juhan tekemän kepin avulla. Jalka oli kipsissä kahdeksan viikkoa, ja minä onnistuin halkaisemaan kipsin jättämällä sen koulussa hissin oven väliin.

Tuon saman jalan, oikean jalkani, olen Norjan jälkeen murtanut toisenkin kerran, joutunut ompeluttamaan kahdesta kohtaa kaaduttuani pyörällä, polttanut kaatamalla rasvaa pannukakkuja paistaessani ja onnistunut pätkimään kolmeen osaan pudottuani portailta. Jalan raudoituksesta on nyt aikaa neljätoista vuotta.

Unohtumattoman kipeät jalat sain Roomassa, kun olimme tyttären kanssa reissussa, ja minä päätin hankkia kunnolliset terveyssandaalit. Lämpöä oli kolmisenkymmentä astetta, terveyssandaalini olivat nahkaa. Päivän kävelemisen jälkeen minulla oli kuusitoista rakkoa. Tytär osti hotellin vieressä olevasta apteekista monta pakettia rakkolaastareita. Seuraavana päivänä hän kävi hakemassa niitä samasta apteekista lisää. Kolmantena päivänä häneltä kysyttiin papereita. Apteekissa epäiltiin, että hän tekee laastareilla mustanpörssin kauppaa. Raahauduin apteekkiin esittelemään jalkojani. Minulle haettiin tuoli ja lasi grappaa.

Kerran menin kirjamessuille mukavissa, mutta kauniissa korkokengissä. Kahden messupäivän jälkeen päkiät muistuttivat nenäpäivän irtoneniä. Toisen kerran talvi yllätti, ja kesäkengillä liukastelun sijasta hankin talvikengät. Olisi kannattanut mieluummin ajella taksilla.
Jalat kantavat minua päivästä toiseen. Ne kuuluvat tärkeimpien työvälineitteni joukkoon. Kävelemällä ajatukset selkenevät. Kengissäni on nykyään kunnon pohjat eikä korkoja.

Oikea jalka on arpien peittämä, mutta toimii rautoineen hyvin. Vasen jalka on saanut kantaa minua silloinkin, kun kaveri on ollut pelistä poissa. Nyt se on alkanut vihoitella, vaivasenluuta kolottaa ja suonikohjut ovat leikkausta vaille valmiit.

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje