Mikä on e-resepti?

e-resepti

E-resepti tai sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti.

Sähköiset reseptit tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, Reseptikeskukseen. Reseptisi säilyy reseptikeskuksessa 2,5 vuotta. Reseptisi on kuitenkin voimassa vain vuoden määräämispäivästä.

Voit hakea reseptisi mistä tahansa apteekista. Näyttämällä lääkärin antama potilasohje tai Kela-korttisi apteekin farmaseutti hakee reseptisi reseptikeskuksesta. Jotta saat lääkkeestäsi kelakorvausta, on Kela-kortti oltava mukana.

Lääkkeen voi noutaa myös joku muu sinun puolestasi.  Hänellä on oltava mukana potilasohje tai Kela-korttisi. Näillä hän osoittaa sen, että hänellä on oikeus hakea lääkkeesi apteekista.

Lääkepakkaukseen tulostuu tiedot sähköisestä reseptistä. Sieltä voit tarkistaa reseptin voimassaoloajan ja reseptissä jäljellä olevan määrän. Sähköisen reseptin voit uusia terveydenhuollosta tai apteekista. Voit katsella omia Reseptikeskuksessa olevia tietoja osoitteessa www.kanta.fi.

Jos et halua sähköistä reseptiä, sinulla on edelleen oikeus saada reseptisi paperiversiona.

Jutun asiantuntija on farmaseutti Jenny Holländer Kaarinan apteekista.

2.11.2012

Uusimmat

Apoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje