Impotenssiin löytyy apua

impotenssin_hoito

Erektiohäiriö on yleinen vaiva niin vanhemmilla kuin nuoremmillakin miehillä. Impotenssiin löytyy kuitenkin hoitokeinoja.

Mistä impotenssi johtuu?

Erektiohäiriössä eli impotenssissa miehen siitin ei kovetu riittävästi tai pysy jäykistyneenä tarpeeksi pitkään, jotta yhdyntä onnistuisi. 

Ajoittaiset erektiovaikeudet ovat hyvin tavallisia. Varsinaisesta häiriöstä voidaan puhua, mikäli ongelma toistuu ja se häiritsee selvästi sukupuolielämää.

Erektiohäiriön taustalla voi olla psykologisia syitä. Se voi johtua myös jostakin fysiologisesta syystä tai sairaudesta.

Hae apua impotenssiin

Impotenssista kärsivän kannattaa puhua partnerinsa kanssa avoimesti tilanteesta. Ongelmat saattavat johtua esimerkiksi epäonnistumisen pelosta tai turhasta seksuaalisuuteen liittyvästä häpeästä.

Mikäli erektio-ongelmat jatkuvat, niin niistä kärsivän kannattaa kääntyä omalääkärin tai erikoislääkärin puoleen. Lääkärissä voidaan selvittää esimerkiksi se, että liittyykö häiriö johonkin sairauteen tai sairauden hoidossa käytettyyn lääkkeeseen.

Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi sokeritauti, verenpainetauti sekä verisuonten kalkkeutuminen.

Tavallista ylipäätänsä on, että kun mies vanhenee, verenkierto penikseen heikkenee eri syistä.

Impotenssi ja lääkkeet

Lääkäri voi tarvittaessa määrätä erektio-ongelmiin myös lääkehoitoa. Lääkehoidolla on yleensä hyvä teho ongelmiin.

Potenssilääkkeitä ei kannata koskaan hankkia epävirallisia reittejä. On tärkeää, että lääkäri selvittää ensin, että onko henkilöllä esimerkiksi sairauksia, joiden takia lääkkeiden käyttö on vaarallista.

Kannattaa myös muistaa, että erilaiset netti-viagrat voivat olla jotain aivan muuta, kuin mitä paketissa väitetään.

1.2.2011

Lisätietoa aiheesta muualla

Erektiohäiriö (impotenssi)

Erektiohäiriöt

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje