Kevyet mutta tehokkaat aurinkosuojatuotteet

  • aurinko_tuotteet

Aurinkosuojatuotteita kehitetään koko ajan paremmiksi, kevyemmiksi ja tehokkaimmiksi. Joko tiedät, mitä tarkoittaa kemiallinen tai fysikaalinen UV-filtteri?

Aurinkosuojatuotteita kehitetään sitä mukaa kuin tietoisuus auringonvalon vaaroista paranee. Uusien tuotteiden suojamekanismit ovat esimerkiksi saaneet viime vuosina paljon vaihtoehtoja. Aurinkosuojia on tarjolla myös useampaan erilaiseen tarpeeseen ja myös hajustamattomat versiot ovat kasvattaneet suosiotaan.

Fysikaalinen aurinkosuoja heijastaa UV-säteitä

Laatutuotteet suojaavat sekä ihoa vanhentavilta UVA-säteiltä että polttavilta UVB-säteiltä. Kemyliiallinen UV-filtteri tavallaan imeyttää itseensä UV-säteitä iholla muokaten ne vaarattomammiksi, fysikaalinen filtteri jää ihon pinnalle heijastamaan UV-säteitä. Paraskaan voide ei kuitenkaan suojaa auringon haitoilta täysin, joten oleskele auringossa kohtuullisesti ja suojaudu hyvin myös vaatteilla. 

Aurinkosuojatuotteita myös hajuherkille

Tuotteen hajustamattomuus on monelle herkkäihoiselle ja allergikolle tärkeä seikka. Tällaisia vaihtoehtoja löytyy apteekin valikoimista monia, ja nykytuotteiden ominaistuoksu ei ole luotaantyöntävä. Hajustetuissa uutuustuotteissa on hyvin kesäisiä, kevyitä tuoksuja.

Myös helppoon levitettävyyteen ja kekseliääseen pakkaussuunnitteluun on kiinnitetty kiitettävästi huomiota. Pumppupullot pumppaavat kunnolla, ja pakkausten korkit napsahtavat vakuuttavasti kiinni, niin että voide ei pääse sotkemaan laukussa.

Ei enää tahmaista ihoa

Parhaat tuotteet eivät jätä iholle tahmaista pintaa tai valkoista väriä. On hyvä kuitenkin muistaa, että aurinkosuojavoiteet saattavat värjätä tai tahrata tekstiilejä. Anna siis voiteen kuivua kunnolla ennen kuin pukeudut. Jos levität suojavoidetta keholle jo kotona ennen autoilua rannalle, kannattaa auton istuin suojata pyyhkeellä. Hikoilevalta iholta erittyvä voide voi tahrata istuinta.

Vedenkestävä aurinkosuoja uimarille

Vedessä viihtyville on sitkeästi vettä sietäviä suojavoiteita. Ne on hyvä puhdistaa iholta puhdistusvaahdon, suihkugeelin tai muun puhdistavan tuotteen avulla. Meikin alle sopii mattapinnan jättävä voide. Koko vartalolle emulsio on hyvä, sillä se levittyy vaivatta ja on riittoisaa.

Aurinkosuojakerroin vähintään 30

Uutuuksien suojakertoimet (sk, spf) ovat ilahduttavasti riittävän korkeita. Moni ihotautilääkäri on sitä mieltä, että suojakerroin 30 on pienin, jota ylipäätään kannattaa käyttää. Kasvoille tarkoitetuissa aurinkovoiteissa suojakerroin 50 on hyvin tyypillinen. Esimerkiksi melanoomapotilaita ohjeistetaan käyttämään loppuikänsä, vuodenajasta riippumatta, viidenkympin suojakerrointa.

Tehokastakin aurinkosuojavoidetta on käytettävä reilusti kerrallaan ja se on levitettävä hyvissä ajoin ennen auringolle altistumista. Vedenkestävääkin tuotetta pitää myös levitellä iholle reilusti lisää hikoilun, uimisen tai ihon pyyhkimisen jälkeen.

Avainapteekit suosittelee:

Uimarille

Avène Eau Thermale Mineral Fluid SPF 50+, 40 ml, 18,45 e (461,25 e/l)

Erittäin vedenkestävä, tuoksuton aurinkosuojavoide herkälle iholle. Voide imeytyy hyvin ja jättää iholle mattapinnan. Käytettäväksi kasvoilla ja kaulalla. Suojakerroin 50+.

Rannalle

Vichy Idéal Soleil Anti-Sand, 200 ml, 31 e (155 e/kg)

Aurinkosuojaemulsio, joka hylkii hiekkaa, on mainio valinta rannalla oleskelijalle. Kosteuttava, vedenkestävä emulsio kasvoille ja vartalolle. Suojakerroin 30.

Meikin alle

ACO SUN Face Fluid SPF 50+ Mattifying, 40 ml, 19,95 e (498,75 e/l)

Ihon kiiltämistä estävä aurinkosuojavoide sopii hyvin käytettäväksi esimerkiksi meikin alla. Hajustamaton. Ei tuki ihohuokosia. Suojakerroin 50+.

Rauhoittava

SunPro kasvoille, 50 ml, 21,50 e (430 e/l)

Suojavoide erityisesti kasvojen herkälle iholle. Sisältää ihoa hoitavaa auringonkukansie-
menöljyä ja rauhoittavaa rosmariiniuutetta. Vedenkestävä. Suojakerroin 50+.

 

Lue lisää aurinkovoiteen valinnasta ja käytöstä:

Käytä oikein aurinkovoidetta – näin vältyt palamiselta

Valitse suojakerroin ihotyypin mukaan

Aurinkosuoja kasvoille – näin suojaat itsesi turvallisesti

Voiko vanhentunutta aurinkovoidetta käyttää?

Pääsikö aurinko yllättämään?

Paloiko iho? Näin hoidat auringonpolttaman

Auringonpistos voi yllättää - näin suojaudut ja hoidat

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Sävyttävä aurinkovoide auttaa pysyvän rusketuksen saamisessa - testasimme 3

6 x näin käytät itseruskettavaa

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje