Helli ihoasi kasvonaamiolla

  • kasvonaamiot

Valitse juuri omalle ihollesi sopiva ylellinen, hoitava kasvonaamio. Lue asiantuntijan vinkit!

Kasvonaamiot sopivat kaikille

Kasvonaamioita voivat käyttää kaikki, jotka haluavat hoitaa ihoaan enemmän kuin päivittäisillä ihonhoitotuotteilla on mahdollista. Kasvonaamiot auttavat nopeasti iho-ongelmissa, mutta hyöty ei ole välttämättä kovin pitkäkestoinen. Kasvonaamiot ovat erityisen tehokkaita kosteuttamaan ihoa. Varsinkin talvisin, kun huoneilmakin on kuivaa, naamioiden kosteuttava vaikutus iholle on tervetullut.

Huomio ikä naamion valinnassa

Nuoren hormonaaliset muutokset vaikuttavat myös ihoon. Sekaiholle kuorivat naamiot ovat hyvä valinta. Ne puhdistavat ja kirkastavat ihoa sekä tasoittavat ihon pigmenttiä, jos kasvoilla on esimerkiksi finnien tuottamia arpia. Iän myötä iho ohenee ja voi siten olla herkempi kuin aiemmin. Silloin kannattaa suosia ihoa ravitsevia ja ihon joustavuutta lisääviä naamioita. Iästä riippumatta iho kaipaa usein reilusti kosteutusta.

Pyydä apua oikean hoitotuotteen valintaan

Avainapteekin henkilökunta osaa neuvoa juuri oikeanlaisen hoitotuotteen valinnassa. Apteekkien valikoimissa on erityisen paljon kasvonaamioita, jotka sopivat myös herkälle iholle. Naamion voi tehdä itsekin, jos on varma, että iho kestää erilaisia ärsykkeitä hyvin. Koska naamio viipyy iholla suhteellisen pitkään, erilaiset herkistymät voivat tulla viiveellä, ja reaktiot voivat olla voimakkaitakin. Herkkäihoisen ei pidä laittaa varsinkaan silmänympärysiholle itse tehtyjä naamioita. Valmiit tuotteet ovat siitä hyviä, että niiden raaka-aineet on testattu. Avainapteekin henkilökunta osaa neuvoa juuri oikeanlaisen hoitotuotteen valinnassa. Apteekkien valikoimissa on erityisen paljon kasvonaamioita, jotka sopivat myös herkälle iholle.

Asiantuntijana kosmetologi Tiina Gahmberg Koivu Apteekista Tampereelta.

Löydä sopiva tuote Avainapteekistasi:

Vichy

Ihohuokosia puhdistava savinaamio sopii helposti rasvoittuvalle iholle. Kosteuttava ja virkistävä mineraalinaamio sopii kuivalle iholle. Hehkua antava kuorintanaamio sopii kirkastusta vaativalle samealle iholle.

  • Puhdistava savinaamio, 75 ml
  • Kuorintanaamio, 75 ml
  • Kosteuttava mineraalikasvonaamio, 75 ml. 29,90 e (398,67 e/l) /kpl

Avène

  • Tämä syväkosteuttava naamio sopii loistavasti hyvin herkällekin iholle. Sisältää vain seitsemää tarkoin valittua ainetta. Tolérance Mask, 50 ml, 23,85 e (477 e/l)
  • Kosteuttava naamio sopii kaikille ihotyypeille, niin kasvoille kuin vartalollekin. Rauhoittaa, virkistää ja kosteuttaa ihoa. Soothing Moisture Mask, 50 ml. 24,85 e (497 e/l)

Favora

  • Hajusteeton naamio, joka sopii ärtyneelle couperosa-iholle. Lievittää ja samalla kosteuttaa ärtynyttä, punoittavaa ja kuumottavaa ihoa. Kosteuttava ja rauhoittava naamio Anti-Redness, 30 ml, 19,50 e (650 e/l)

Vinkkejä kasvonaamion käyttöön:

  • Käytä kasvonaamiota aina huolellisesti puhdistetulle iholle, jotta saat siitä parhaimman tehon irti.
  • Vaikutusajan jälkeen näet, miten tuote on imeytynyt ihoon eri kohdissa kasvoa. Siitä voit päätellä, mitkä kohdat ihossasi ovat erityisen kuivia.
  • Myös atoopikot voivat käyttää kasvonaamioita, kunhan tuote on huolella valittu. Apteekin henkilökunta osaa auttaa.

Lue lisää:

Näin valitset oikein kuorintavoiteen

UusimmatApoteekki-lehti

Apoteekki-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Apoteekki-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity avainasiakkaaksi!

Liity avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje